Το πόσο σπουδαία ήταν η εκτός έδρας νίκη της Κηφισιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League, ανέδειξε ο Λεωνίδας Κασελάκης, τονίζοντας πως η νίκη αυτή μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στο τέλος της χρονιάς,
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Κασελάκης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
 
«Πετύχαμε τεράστια νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που τερματίζει σταθερά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει στο Eurocup. Μπορεί να αποδειχθεί και σε νίκη της χρονιάς το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου (17/10). Παίρνει μεγάλη αξία η επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνοδεύτηκε και με καλή μας εικόνα στο γήπεδο».
 
«Είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να φύγει νικήτρια από το Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σκληρή ομάδα, μπορεί αυτή τη στιγμή να μη βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι σύνολο όμως που πάντα παίζει σκληρά, ειδικά στην έδρα του. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν κορμό παικτών που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει χημεία και με τη σφραγίδα του προπονητή παίζουν σφικτά στην άμυνα και με υπομονή στην επίθεση. Ήταν δύσκολο που βρεθήκαμε από νωρίς πίσω στο σκορ, επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να βρει ρυθμό και όταν το κάνει αυτό, με τους σουτέρ που έχει, μπορεί, με καλές προϋποθέσεις, να… σκοτώσει κάθε αντίπαλο. Δείξαμε χαρακτήρα στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, κρατήσαμε τη διαφορά που αποκτήσαμε και κερδίσαμε».
 
«Να βγάλουμε στο παιχνίδι πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Σε κάθε ματς, βέβαια, παίζεις για να κερδίσεις, όχι για να χάσεις, οι δυσκολίες, όμως, του αγώνα ήταν αντικειμενικές. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ ίσως είχε καλύτερη ψυχολογία από τη θετική πρεμιέρα του στην Ευρώπη. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και πήραμε νίκη».
 
«Το γήπεδο, ναι, είναι γνωστό. Αυτό, φυσικά, δεν έπαιξε τόσο ρόλο για να σκοράρω. Η λειτουργία της ομάδας μας έφερε σε θέση εκτέλεσης. Όλα τα καλάθια ήταν ομαδικά. Δεν παίξαμε πολύ στο ένας με έναν. Για να φθάσει σε εμένα η μπάλα ή στον Τζερόντ Στίγκερς ή ακόμα και στο Δημήτρη Μαυροειδή, με το καθοριστικό καλάθι που πέτυχε στο τέλος του αγώνα, γύρισε σε πολλά χέρια. Καταφέραμε ουσιαστικά να βρούμε, σε όλες τις περιπτώσεις, την καλύτερη επιλογή. Δεν θα μιλάγαμε για το ποιος διακρίθηκε, εάν δεν παίζαμε σωστά».
 
«Τις οδηγίες για αυτό τις πήρα ουσιαστικά από την αρχή, αλλά στο ξεκίνημα του αγώνα άφησα τον Βασιλειάδη να βρει ρυθμό και πρόκειται για παίκτη που τιμωρεί και το δευτερόλεπτο που θα ολιγωρήσεις! Στο δεύτερο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε πολύ στην άμυνα. Το ότι περιορίστηκε ο Βασιλειάδης είναι θέμα ολόκληρης της ομάδας, όχι μόνο δικό μου. Ο Βασιλειάδης είναι ο κινητήριος μοχλός του ΠΑΟΚ, είναι ο ηγέτης του και πρέπει πέντε άτομα να δουλέψουν για αυτόν. Τα «κρέτιντ» πάνε συνολικά στην Κηφισιά και στον κόουτς, με την τακτική που ετοίμασε για να τον σταματήσουμε».
 
«Με τους ανθρώπους της ομάδας έχω καλή σχέση, δεν έχω να αποδείξω κάτι από τη στιγμή που έφυγα από το σύλλογο. Για 40’ στο γήπεδο είμαστε απλώς αντίπαλοι, τίποτα άλλο. Με τα περισσότερα παιδιά, που είναι ακόμα στην ομάδα, μιλάω, δεν έχω χάσει επαφή. Έχω καλές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνω με τη λογική να κερδίσει η ομάδα μου, δεν σκέφτομαι εάν απέναντι είναι ομάδα από την οποία έχω περάσει». Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνέχεια της Κηφισιάς στο πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο να βάλουμε στόχους. Το πρωτάθλημα είναι αλλοπρόσαλλο. Το Λαύριο, για παράδειγμα, πήγε να κερδίσει, την ΑΕΚ. Οι διαφορές είναι μικρές, η τακτική είναι στις λεπτομέρειες, μπορεί να στραβώσει ένα παιχνίδι και να μην ξέρεις τι θα γίνει στην πορεία. Θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά και όχι με την έννοια που λέγεται συνήθως και μπορεί να ακούγεται και βαρετό. Επιδιώκουμε, πραγματικά, να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, αλλά μπορούμε να χάσουμε και από κάθε αντίπαλο, εάν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Κοιτάμε, πλέον, την επόμενη υποχρέωσή μας με το Λαύριο, στοχεύοντας στην τρίτη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα και βλέπουμε. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Με δύο νίκες στην αρχή της σεζόν δεν πέτυχε το στόχο του κανείς. Το ταμείο θα το κάνουμε το Μάιο».