Την απόκτηση του Τόνι Κρόκερ για ένα χρόνο ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η Νέα Κηφισιά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας των Βορείων Προαστίων αγωνίστηκε την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Κύπρο με τα χρώματα του Κεραυνού Στροβόλου έχοντας εξαιρετική παρουσία, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα ομάδων σε Ουγγαρία, Φινλανδία και Ουκρανία.

Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή που κάνει η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου καθώς είχαν προηγηθεί οι Δημήτρης Τσαλδάρης και Νίκος Λιακόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Νέα Κηφισιά ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικανού αθλητή, Tony Crocker ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο”.

WHO IS WHO ΤΟΥ TONY CROCKER

Ο Τόνι Κρόκερ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1987 στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Έχει ύψος 2.01, αγωνίζεται στις θέσεις τoυ σμολ φόργουορντ και του σούτινγκ γκαρντ ενώ χαρακτηρίζεται από τον εκρηκτικό τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται και από το πολύ καλό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα (2006-2010) και αμέσως μετά μετακόμισε στην Ευρώπη και την Ουγγαρία όπου και αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 με την Albacomp. Εκεί αναδείχθηκε MVP του Ουγγρικού All Star Game ενώ κέρδισε και τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Τη σεζόν 2011-2012 αγωνίσθηκε στην Ουκρανία με την Ferro ZNTU και στην Φιλανδία με την KTP.

Την περσινή σεζόν (2012-2013) αγωνίσθηκε στο Κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Κεραυνού Στροβόλου, έχοντας 13,7 πόντους μ.ο, 4,9 ριμπάουντ μ.ο και 1,9 ασίστ μ.ο, σε 22 αγώνες με 27,6 μ.ο λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.