Η Νέα Κηφισιά “πάλεψε” αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 81-68 στο “Nick Galis Hall” από τον Άρη για την 9η αγωνιστική της Basket League.

Ο βοηθός του Ηλία Παππαθεοδώρου, Γιώργος Λημνιάτης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, στάθηκε στα λίγα λάθη και την μικρή δημιουργία της ομάδας τω Βορείων Προαστίων, επισημαίνοντας πως οι εντός έδρας ήττες είναι αυτές που έχουν κοστίσει στην Κηφισιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ πιεστική ομάδα που κάνει εξαιρετική δουλειά σε Ελλάδα και Ευρώπη με σωστό και κατευθυνόμενο μπάσκετ. Για μας ήταν μια πρόκληση ανταγωνισμού. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, ξέραμε ότι είχε συναισθηματική φθορά από το Eurocup γιατί είναι δυνατά παιχνίδια, πάντα προκαλούν σωματική κούραση. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου κατάλαβαν τα παιδιά ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα λόγω της κούρασης του Αρη, να κάνουμε περισσότερα φάουλ και να γίνουμε πιο πιεστικοί. Αυτό κάναμε. Κοιτάζοντας τη στατιστική είναι θετικό ότι δεχθήκαμε μόνο οκτώ πόντους από αιφνιδιασμούς γιατί ο Αρης παίζει καλή άμυνα και αντλεί δύναμη μέσα από τον αιφνιδιασμό. Μετά από πολύ καιρό είχαμε λίγα λάθη, αλλά και μικρή δημιουργία.

Το γεγονός ότι ο Αρης τελείωσε με 68% στα δίποντα σημαίνει ότι είχαμε κακές αποφάσεις. Εχουμε έναν πολύ δύσκολο δρόμο στον οποίον μπήκαμε μόνοι μας. Η εικόνα της ομάδας είναι αρκετά καλή, αλλά οι ήττες που κάναμε μέσα στο γήπεδό μας, μας στοιχίζουν. Εχουμε την εικόνα μιας ομάδας που θα μπορούσε να ήταν ψηλά με τις εκτός έδρας νίκες που πέτυχε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, να εντάξουμε περισσότερο τους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε που σε πρώτη φάση και είναι η παραμονή”.

Από πλευράς παικτών,  ο Λεωνίδας Κασελάκης συμπλήρωσε: “Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που παίζει σκληρά στην άμυνα και επιβάλλει τον ρυθμό της. Κάναμε καλή προετοιμασία, θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου δημιουργήσαμε προβλήματα στον Αρη. Ο Αρης έχει μάθει να παίζει σκληρά, ήταν λογικό να είναι πιο φρέσκος στο τέλος και να πάρει τη νίκη. Για μας είναι απαραίτητο να βελτιωθούμε όσο μπορούμε”.