Συνέντευξη του νέου αποκτήματος της Κηφισιάς, Νίκου Λιακόπουλου, φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της νεοφώτιστης ομάδας στην Α1. Ο Έλληνας άσσος αναφέρεται στις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του περιβάλλον, το φιλικό με το Ψυχικό, αλλά και το κατά πόσο έτοιμη θα είναι η ομάδα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η συνέντευξη:

“Ξεμούδιασμα με φιλικό κόντρα στο Ψυχικό  είναι η Νέα Κηφισιά το περασμένο Σάββατο. Η ομάδα μας νίκησε 81-66 με τον τεχνικό Ηλία Παπαθεοδώρου να βγάζει πολλά συμπεράσματα για την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες μετά από δύο εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας. Ο Νίκος Λιακόπουλος, ένα από τα νέα πρόσωπα της Νέας Κηφισιάς και από τους διακριθέντες του πρώτου φιλικού μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις μετά την συμπλήρωση δύο εβδομάδων σκληρής δουλειάς.

Μετά από δύο εβδομάδες δυνατής προετοιμασίας πως αισθάνεσαι; Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

“Προς το παρών αισθανόμαστε λίγο κουρασμένοι και είναι φυσιολογικό αυτό. Η προπόνηση είναι σε πολύ υψηλή ένταση και ποιότητα, κάτι που είναι καλό αυτή την περίοδο και είναι φυσιολογικό να υπάρχει και κούραση. Δουλεύουμε και περιμένουμε το πρωτάθλημα”.

Είχατε και το πρώτο ξεμούδιασμα στο φιλικό παιχνίδι με το Ψυχικό στο οποίο η ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις δεδομένης της περιόδου που διεξήχθη;

Αυτά είναι κυρίως για τους προπονητές, για μας αυτό που έχει σημασία είναι να μπούμε στο γήπεδο να βρούμε πατήματα και να αρχίσουμε να βρισκόμαστε μέσα στο παρκέ.

Θα μπορέσει η ομάδα να είναι έτοιμη στον επιθυμητό βαθμό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

Φαντάζομαι πώς ναι, αλλά και στο 80% ή 90% να είσαι έτοιμος για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πολύ καλά και απόλυτα φυσιολογικό και κατά τη διάρκεια της χρονιάς παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβάσουμε στροφές και θα φτάσουμε στο επιθυμητό.

Εσύ πως αισθάνεσαι;

Αυτή τι στιγμή πολύ καλά! Πιστεύω πως θα είναι μια μεγάλη χρονιά πάλι. Φαντάζομαι ότι θα πάνε όλα καλά, όμως το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την υγειά μας όλοι και να συνεχίσουμε να παίζουμε όλοι μαζί.
 
Στην περιφέρεια έχετε μαζευτεί πολλοί καλοί παίκτες με προσωπικότητα μπασκετική. Κάποιος που βλέπει απ έξω την ομάδα θα λέει ότι όλοι αυτοί οι παίκτες θέλουν από μια μπάλα. Είναι έτσι;

Το δύσκολο στο μπάσκετ είναι ότι παίζεται με μια μπάλα! Νομίζω ότι δουλειά του προπονητή αλλά και δικιά μας είναι ο ένας να αποδεχθεί το ρόλο του άλλου. Είμαστε πάρα πολλοί καλοί παίκτες και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό δίνει πολλές λύσεις και στον  προπονητή έχει πολλές λύσεις, αλλά και στην ομάδα για να κερδίζει το κάθε παιχνίδι”.