Την ανάγκη επικράτησης επί του Πανελευσινιακού, στον αυριανό αγώνα (17:00) των Βορείων Προαστίων, επεσήμανε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο σέντερ της Νέας Κηφισιάς, μίλησε επίσης για το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και την επιστροφή του στο Φάληρο, ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στα στοιχεία που θα δώσουν στους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου τον πρώτο λόγο για νίκη επί των Ελευσινίων.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα σας !
Μπαίνουμε σε μια πολύ καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος καθώς έχουμε μια σειρά σημαντικών παιχνιδιών από τα οποία θέλουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα πιθανά βαθμολογικά οφέλη, αρχής γενομένης φυσικά από τον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανελευσινιακό στο γήπεδο μας, όπου ουσιαστικά για μας ξεκινάει ο 2ος γύρος.

Η ομάδα μου, η Κηφισιά, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες από τους αιώνιους του ελληνικού μπάσκετ. Δυο ήττες που μπορεί όλες οι ομάδες του δικού μας επιπέδου να τις έχουν υπολογίσει ξεκινώντας τη σεζόν, παρ όλα αυτά και μέσα στο ΣΕΦ σταθήκαμε αρκετά καλά και ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι σε μα από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε χωρίς το νέο μας απόκτημα, τον Άμποτ, αλλά και τον Λιακόπουλο που έπαθε διάστρεμμα στο ξεκίνημα του ματς.

Για μένα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα, συγκινησιακά φορτισμένη. Βλέπετε επέστρεψα σε ένα γήπεδο που βρισκόμουν καθημερινά για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Είδα καλούς μου φίλους με τους οποίους ζήσαμε πολλές καλές στιγμές στον Ολυμπιακό, ενώ ήταν ιδιαίτερα θερμή και η υποδοχή του κόσμου τους οποίους και ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που μου έδειξαν.

Αυτά όμως τελείωσαν και τώρα κοιτάμε μπροστά, τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, όπου για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Είναι πολύ δύσκολο ματς γιατί και ο αντίπαλος μας έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και πλέον όλα τα παιχνίδια για αυτούς θα είναι καθοριστικά.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η εβδομάδα ήταν αρκετά δύσκολη για μας και όχι μόνο επειδή στην Κηφισιά χιόνισε πολύ και έκανε κρύο, αλλά κυρίως γιατί δεν ήμασταν όλοι στις προπονήσεις για να δουλέψει ο κόουτς όπως εκείνος θα ήθελε για αυτό το ματς. Ο Λιακόπουλος δεν έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα από το ματς στο ΣΕΦ, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα όλη την εβδομάδα και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε αν θα παίξει.

Από κει και πέρα όμως εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ώστε να μην επιτρέψουμε στην ομάδα της Ελευσίνας να ελπίζει για κάτι καλό.

Εάν μπορέσουμε να βγάλουμε πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ελέγξουμε τα ριμπάουντ τότε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος.
Καλή εβδομάδα να έχετε και θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Δημήτρης Μαυροειδής»