Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Νέας Κηφισιάς πραγματοποίησε ο Νίκος Μπάρλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της νέας του ομάδας για την εμπιστοσύνη που του έδιεξαν, ενώ τόνισε πως ο σύλλογος έχει πολλά περιθώρια να κάνει σπουδαία πράγματα τη φετινή χρονιά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Νίκος Μπάρλος αποτελεί το νέο μέλος της Νέας Κηφισιάς. Ο έμπειρος φόργουορντ με την πολυετή παρουσία στο πρωτάθλημα της Α1 επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα με σκοπό όπως εξηγεί ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, να βοηθήσει την ΑΕΝΚ στην επίτευξη των στόχων της.

Νίκο τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Νέα Κηφισιά;

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας που κάνει η Νέα Κηφισιά. Είναι ένα υγιές σωματείο που χρειάζεται πολύ στο ελληνικό μπάσκετ. Ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΝΚ, μίλησε με τον πρόεδρο τον κύριο Βαγενά και τον κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου και μετά από αυτές τις επαφές ήταν αρκετά εύκολο για μένα να αποφασίσω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Κηφισιά. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το ότι ήρθα σε επαφή μαζί τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την οποία ελπίζω να ανταποδώσω στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στη Νέα Κηφισιά και πολύ αισιόδοξος”.

Τι εννοείς αισιόδοξος; Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν θέσει σαν στόχο την παραμονή;

“Μια νεοφώτιστη ομάδα ειδικά όταν βρίσκεται πρώτη φορά στην κατηγορία δεν μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν να θέσει άλλο στόχο πλην της παραμονής. Οι στόχοι βέβαια μέσα στη σεζόν αναπροσαρμόζονται. Στο μυαλό μου υπάρχει και κάτι άλλο, με το υλικό που έχουμε και με τον τρόπο που είδα ότι δουλεύει η ομάδα, θέλω να πιστεύω πως θα αναπροσαρμόσουμε προς το θετικό τους στόχους μας. Προς το παρών ας μείνουμε σε αυτό να κρατάμε χαμηλούς τόνους, η ομάδα έχει πολλά περιθώρια για να κάνει πολύ καλά πράγματα φέτος και θα δούμε σιγά σιγά τη σεζόν”.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Δυο προπονήσεις έχω κάνει με την ομάδα όμως όλα δείχνουν να δουλεύουν πολύ καλά εδώ υπάρχει οργάνωση και δείχνει η ομάδα πολύ σοβαρή στο αγωνιστικό κομμάτι, δουλεύουμε καλά με σκοπό να πάει καλά η ομάδα και εγώ ελπίζω ότι σύντομα θα φτάσω σε καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Ήταν μια καλή εμπειρία για σένα το περσινό «διάλειμμα» από το ελληνικό πρωτάθλημα και η παρουσία σου στην Ιταλία.

“Ναι ήταν μια φανταστική εμπειρία και σίγουρα θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω, όμως αυτή τι στιγμή είμαι εδώ επέστρεψα και κοιτάω μόνο τους στόχους της Κηφισιάς”.

Έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου και η οικογένεια;

“Σίγουρα όλα έπαιξαν ρόλο, όμως όπως σου είπα και πριν πήρα μια απόφαση να συνεχίσω στη Νέα Κηφισιά και θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις σωματικές και ψυχικές”.