Η Κηφισιά αναδείχθηκε νικήτρια με 83-80 στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής κόντρα στο Λαύριο, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της απόφασης για την επανάληψη των τελευταίων 27,5” της αναμέτρησης.
 
Παράλληλα, ο κόουτς της ομάδας των βορείων προαστείων εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον προπονητή του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη, ενώ τόνισε ότι οι νεοφώτιστοι αξίζουν να μείνουν στην Basket League.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:
 
«Πρώτα από όλα συμμερίζομαι 100% το πώς νιώθει αυτή τη στιγμή ο κόουτς, με όλο αυτό που έχει συμβεί. Θα έλεγα ότι, δυστυχώς, εγώ όταν μιλάω, μιλάω και συνήθως τιμωρούμαι, οπότε δεν θα ήθελα να μιλήσω σήμερα (18/01) για αυτό που έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα κι αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με το Λαύριο, αλλά με όλες αυτές τις συνθήκες κι όλα αυτά που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα στο ελληνικό μπάσκετ και στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις διαδικασίες που υπάρχουν. Θα προτιμήσω να μη μιλήσω, γιατί έχω πληρώσει ακριβά φέτος τις φορές που μιλάω και έχω μια οικογένεια από πίσω.
 
Για το παιχνίδι δεν μπορώ να πω απολύτως τίποτα. Η νίκη είναι νίκη, δεν την είχαμε στα χέρια μας και την πήραμε τώρα. Την είχε το Λαύριο, τώρα δεν την έχει. Είναι πικραμένοι, είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτοί που παίζουν μετέχουν με όλες τις δυνάμεις τους για να το κάνουν επαγγελματικά και σωστά και δυστυχώς δεν έχει την ίδια ανταπόκριση στα κομμάτια που αφορούν στην οργάνωσή του και τα ίδια κριτήρια για όλους. Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στο Χρήστο (σ.σ. Σερέλη). Στο μπασκετικό κομμάτι, νομίζω ότι με τον τρόπο πλέον που παίζουν και με τις εμφανίσεις που κάνουν δικαιούνται να μείνουν στην κατηγορία και δεν το λέω για τους παρηγορήσω. Ήταν σε δύσκολη κατάσταση στην αρχή της χρονιάς, αλλά τώρα είναι άλλη ομάδα. Καλή συνέχεια, λοιπόν, στο Χρήστο και στην ομάδα του Λαυρίου».
 
Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας δήλωσε: «Ούτε κι εγώ μπορώ να πω πολλά. Δεν καταλάβαμε πραγματικά πότε τελείωσαν τα 27,5 δευτερόλεπτα. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας και για τους στόχους μας πλέον».