Στις ατυχίες που έφεραν την Νέα Κηφισιά να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας ουσιαστικά σε όλο το ματς στη διάθεσή του μόλις έναν πόιντ γκαρντ, αλλά και τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης (24 λάθη), στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο προπονητής της ομάδας των Βορείων Προαστίων, επεσήμανε το γεγονός πως η ομάδα του μπορεί να κάνει πλάνα για το μέλλον, χωρίς πλέον να υπολογίζει τους δύο “αιωνίους”, μιας και έχει δώσει και τα τέσσερα συνολικά παιχνίδια με αυτούς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι έξω από το ρυθμό του ελληνικού πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι για να ενσωματώσουμε κάποια παιδιά και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που χρησιμοποιεί σε πολύ ψηλό ρυθμό την άμυνα και την επίθεση. Είχαμε ένα πρόβλημα από την προθέρμανση με τον Άμποτ και χάσαμε το Λιακόπουλο μένοντας με έναν καθαρό πόιντ γκαρντ. Το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο, προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε τους περιφερειακούς μας, είχαμε αποτέλεσμα, αλλά δεν φτάνει αυτό για να κερδίσεις. Το γεγονός ότι είχαμε 24 λάθη έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Οδηγήσαμε βέβαια κι εμείς τον Ολυμπιακό σε λάθη και στο τέλος να μειώσουμε τη διαφορά. Για μας, έχοντας βγάλει από τη μέση τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα με ματς που θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κύριο Σφαιρόπουλο για τη δουλειά του».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, στην επιστροφή του στο ΣΕΦ, δήλωσε εκπροσωπώντας τους παίκτες: «Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε, παλέψαμε, όσο ήταν δυνατό. Δεν στοχεύαμε στη νίκη, αλλά θέλαμε να προσπαθήσουμε και να βάλουμε κάποια παιδιά στο παιχνίδι μας».