Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την “μεγάλη” εκτός έδρας επικράτηση της Νέας Κηφισιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Έλληνας τεχνικός, αφού μίλησε με τα “καλύτερα” για την ομάδα του ΠΑΟΚ, πλέκοντας και το εγκώμιο του Σούλη Μαρκόπουλου, στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα της ομάδας του αλλά και στο καθαρό μυαλό που επέδειξαν οι παίκτες του στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ: “Καταφέραμε και πετύχαμε μια νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Τον σεβόμαστε πάρα πολύ γιατί είναι παράδειγμα προς μίμηση ο τρόπος λειτουργίας του. Αγωνιστικά με το μπάσκετ που παίζει και εξωαγωνιστικά με τη φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα. Μας αρέσει πολύ ο τρόπος αυτός και αυτό μας δίνει πολύ μεγαλύτερη αξία στη νίκη.

Στα πρώτα 6 λεπτά, κυρίως με το Βασιλειάδη πήρε μια διαφορά ο ΠΑΟΚ, αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι στη συνέχεια. Ο Τζερόντ Στίγκερς ήταν σε μεγάλη μέρα και μας έδωσε ώθηση για να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ. Μετά έγινε ένα κλειστό ματς, μέχρι την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, πήραμε μια διαφορά 10 πόντων με σκληρή άμυνα, σταματώντας το Βασιλειάδη και έχοντας έλεγχο του ρυθμού. Μας βοήθησε πολύ να κοντρολάρουμε το ρυθμό ο Ντάντε Στίγγερς. Παρότι ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά, είχαμε τα ψυχικά αποθέματα με καλές επιλογές και μεγάλα σουτ να κερδίσουμε το παιχνίδι. 

Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε χαρακτήρα. Εχουμε αισιοδοξία με τη δουλειά που κάνουμε, ότι θα βελτιωθούμε σε άμυνα και επίθεση. Καλή συνέχεια στο κ. Μαρκόπουλο που είναι ένα παράδειγμα για όλους τους Ελληνες προπονητές, στο δύσκολο έργο που έχει και φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τις συνθήκες που κάνει τη δουλειά του, σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους για τη διαχείριση του ρόστερ”.

Για τον Ντάντε Σρτίγκερς: “Είναι ο έμπειρος γκαρντ που έχουμε. Εχουμε μια ομάδα με πιο έμπειρο παίκτη τον Γκίκα, που είναι ένα παιδί που έχει μια θητεία στον Αρη, αλλά χωρίς συνέπεια. Εμείς του έχουμε δώσει πολύ πιο υπεύθυνο ρόλο και η ομάδα μας αποτελείται από παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν έναν τέτοιο παιχνίδι. Στην Πυλαία είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών, είδατε πως ο ΠΑΟΚ το γύρισε, παρότι δεν ήταν σε καλή μέρα. Ο Στίγκερς είναι δύο μέρες με την ομάδα, αλλά έχει την εμπειρία, έκανε κάποια λάθη, αλλά είχε και κάποιες σωστές αποφάσεις και νομίζω ήταν καθοριστικός στο κομμάτι της άμυνας”.