Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε κέρδη από την ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς η Κηφισιά έδειξε θετικά στοιχεία κατά διαστήματα, με τον προπονητή της ομάδας των βορείων προαστίων να επισημαίνει πως οι αναμετρήσεις με τους «αιώνιους» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συνέχεια.

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής της ΑΕΝΚ:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στον κόουτς Ιβάνοβιτς για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ήταν μεγάλη, αλλά και για τη σημερινή (12/10) εμφάνισή του. Δείχνει τη σοβαρότητα που υπάρχει στη συγκεκριμένη ομάδα. Μπήκε δυνατά κι αποφασιστικά και γενικότερα με διάθεση για άμυνα. Δυστυχώς δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση, το καθαρό μυαλό στην αρχή, κάναμε πολλά λάθη, ορισμένες φορές δεν καταφέραμε ούτε να εκτελέσουμε. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία διαφορά και κατάφερε να τη χρησιμοποιήσει, ενώ πήρε και τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ήμασταν επιθετκοί, είχαμε αυτοπεποίθηση, δημιουργήσαμε φάσεις κι εκτελέσαμε σωστά, αλλά με την εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και το -15 ήταν δύσκολο. Είχαμε την ευκαιρία με τα τρίποντα, αλλά ο Παναθηναϊκός ξαναπάτησε γκάζι και κέρδισε. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και το ματς με τον Ολυμπιακό, που έρχεται, για πράγματα που θέλουμε να δούμε, ώστε απ’ την 3η αγωνιστική να μπορούμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε και να πάρουμε τις νίκες που μας αναλογούν».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσαλδάρης τόνισε: «Καλή χρονιά με υγεία. Καλή μπασκετική χρονιά. Θέλαμε να παρουσιαστούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, να διεκδικήσουμε κάτι παρπαάνω, αλλά μας κόστισε η αρχή, έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό και στο ΟΑΚΑ πρέπει να ‘σαι στο 100%, να μη κάνεις λάθη, να ‘χεις αυτοπεποίθηση και να προσπαθείς να μένεις στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορείς. Στο τέλος της τρίτης περιόδου κάναμε καλή προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι μέχρι ενός σημείου, ο Παναθηναϊκός δε μας άφησε παραπάνω και δικαιολογημένως έφτασε στη νίκη. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ήττα, όπως και την προσεχή αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό (19/10), για να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Μ’ αυτούς αντιπάλους πρέπει μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος».