Η Νέα Κηφισιά δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει τον ΟΦΗ από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Θοδωρής Σιούτης μίλησε στο basketblog.gr για την αναμέτρηση στην Κρήτη. Επιπροσθέτως, ο έμπειρος φόργουορντ τόνισε ότι στόχος των νεοφώτιστων στην Α1 είναι να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν στη διοργάνωση, ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
 
«Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά διότι μας βοηθάνε να πάρουμε αγωνιστικά λεπτά, να βρούμε τη χημεία μας και τους ρόλους μας στο παιχνίδι και να βελτιωνόμαστε, γιατί είναι ένα επίσημο ματς είναι τελείως διαφορετικό από ένα φιλικό στην ψυχολογία.
 
Στόχος είναι να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στον θεσμό του Κυπέλλου, ώστε να έχουμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Άλλωστε για μας τα πρώτα παιχνίδια και με τη Δράμα και με τα Τρίκαλα είναι πολύ σημαντικά», υποστήριξε ο παίκτης της ΑΕΝΚ.
 
Σε ερώτηση σχετικά με τη «χημεία» της ομάδας αποκρίθηκε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, καθώς έχουμε κρατήσει έναν κορμό από την περσινή χρονιά, κάτι που βοηθάει στο να μπορέσουν τα νέα τα παιδιά να εγκλιματιστούν στην ομάδα και να βρουν τον ρυθμό τους πιο γρήγορα. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά που θα έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα τη φετινή χρονιά».
 
Σχετικά με τους έμπειρους παίκτες που έχουν προστεθεί στην ομάδα της Κηφισιάς, Τσαλδάρη, Μπάρλο, Λιακόπουλο και Κομποδιέτα, ο Σιούτης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρει αρκετά έμπειρα παιδιά στην ομάδα μας. Παίκτες που γνωρίζουν την Α1, έχουν παίξει σε αυτή την κατηγορία και θα μας βοηθήσουν πολύ με τις παραστάσεις τους. Ταυτόχρονα, έχουμε μείνει στο σύλλογο παιδιά που αγωνιζόμαστε χρόνια και γνωρίζουμε πολύ καλά τα αποδυτήρια, κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό».
 
Αναφορικά με το τι έχει αλλάξει στην ΑΕΝΚ σε σχέση με τις περασμένες σεζόν, ο 32χρονος φόργουορντ, που αγωνίζεται στην ομάδα από τη Β’ Εθνική, υποστήριξε: «Εχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι της ομάδας, αλλά και στο οργανωτικό, καθώς η ομάδα πλέον κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο στην οργάνωση, στο επιτελείο της ομάδας, στους φυσιοθεραπευτές, στους φροντιστές. Άλλωστε είναι η πρώτη χρονιά στην Α1 κατηγορία και χρόνο με το χρόνο τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα».
 
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη… διορατικότητα που επέδειξε η διοίκηση του συλλόγου: «Αγωνιστικά, η ομάδα έχει κάνει πολύ ποιοτικές προσθήκες με παιδιά που είναι πολύ έμπειρα και θα βοηθήσουν. Συν τοις άλλοις, τα τελευταία χρόνια έγιναν διορατικές κινήσεις από τη διοίκηση του συλλόγου με παίκτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα μετά από ένα δύο χρόνια και πλέον αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι μας».