Μετά από την τελευταία συμμετοχή του Αμαρουσίου πριν από έξι μόλις χρόνια, στην Ευρωλίγκα, ένα προάστιο θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο λόγος γίνεται για την Κηφισιά, η οποία εκμεταλλεύτηκε το «ντόμινο» εξελίξεων που είχε υπάρξει πρόσφατα με την ΑΕΚ κι έστειλε αίτημα στην FIBA για συμμετοχή στο επικείμενο Basketball Champions League. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία την αποδέχθηκε και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει διακρίσεις και εκτός συνόρων.

Η έλλειψη αποφασιστικότητας από την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία ναι μεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές Eurocup, αλλά μετά τις πιέσεις της ΕΟΚ και της FIBA δε συμμετείχε σε καμία σύσκεψη της Ευρωλίγκα, με αποκορύφωμα εκείνη του Λονδίνου, την έχει φέρει πια σε σημείο να αμφισβητείται έντονα, το αν θα αγωνιστεί σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή η συγκυρία, με δεδομένο ότι η Ένωση δε δείχνει διατεθειμένη να προσχωρήσει στο Champions League έδωσε τη δυνατότητα στην FIBA να προσφέρει στην Κηφισιά, τη θέση της τρίτης ελληνικής ομάδας που δικαιούται να διεκδικήσει θέση μέσω των προκριματικών αγώνων στην νέα διοργάνωση, υιοθετώντας ασφαλώς τα κριτήρια κατάταξης. Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων είχε καταταγεί έκτος, οπότε ήταν και ο πρώτος επιλαχών σε περίπτωση μη συμμετοχής κάποιας ελληνικής ομάδας, μεταξύ των θέσεων 3-5, που είχαν καταλάβει κατά σειρά στην κανονική περίοδο Άρης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (εκκρεμεί η έκβαση των τελικών της 3ης θέσης, με την ΑΕΚ να προηγείται 2-1 του Άρη). Αυτό σημαίνει παράλληλα, ότι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης προκρίνονται απευθείας στο Champions League.

Οι απορίες, τώρα, εγείρονται και πάλι για τον «Δικέφαλο», ο οποίος καλείται είτε να παίξει μονάχα στο ελληνικό πρωτάθλημα και ουσιαστικά να αρνηθεί οριστικά τη συμμετοχή στο Eurocup, είτε να αγωνιστεί στο Eurocup και να γνωρίσει τις ανάλογες κυρώσεις, οι οποίες προβλέπουν αποβολή από την Basket League.

Το σίγουρο, είναι ότι τρία χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία, η Κηφισιά μπορεί να πανηγυρίζει για τη συνέχιση της ανταμοιβής των κόπων της.

Η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της, αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΑΕ Κηφισιά βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι άνοιξε η «πόρτα» για τη συμμετοχή της ομάδας μας στο Champions League, η FIBA έκανε δεκτή την Κηφισιά για να αγωνιστεί σαν τρίτη ομάδα της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Ύστερα από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, όπου η Κηφισιά κατέκτησε την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οι κόποι της ομάδας μας ανταμείβονται με την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της και να διεκδικήσει ακόμη σπουδαιότερες διακρίσεις».