Στους στόχους της Εθνικής Εφήβων ενόψει του Πανευρωπαϊκού στο Βόλο (23/7- 2/8), αλλά και στην επιθυμητή πορεία της Κηφισιάς τη νέα σεζόν αναφέρεται ο Γιώργος Λιμνιάτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο www.kifissiabc.gr. Ο assistant coach της ομάδας των Βορείων Προαστίων και της Εθνικής Εφήβων εστιάζει στην προετοιμασία των παικτών για το τουρνουά και ελπίζει σε μια αντίστοιχη επιτυχία με εκείνη του Παγκοσμίου στην Κρήτη πριν λίγες μέρες.

Όσον αφορά την Κηφισιά, ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στα τρία βασικά συστατικά που καθιστούν την ομάδα επιτυχημένη ενώ παράλληλα τονίζει πως θα επιθυμούσε οι φίλαθλοι φέτος να κάνουν έμπρακτη την αγάπη τους για την ομάδα. Ως καλύτερη στιγμή της σεζόν 2014-15 θεωρεί τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και ελπίζει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Αποκαλύπτει ότι στόχος της Κηφισιάς δεν είναι μόνο να καθιερωθεί στην Α1 κατηγορία αλλά και στη συνείδηση του κόσμου ως μια ομάδα που ανήκει στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Γιώργος Λιμνιάτης:

Ποιοί είναι οι στόχοι της Εθνικής Εφήβων; Μπορούμε να ελπίζουμε σε μια επιτυχία  αντίστοιχη με εκείνη της Εθνικής U19;

«Η Εθνική U19 στο Παγκόσμιο της Κρήτης κοιτούσε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό ήταν που την οδήγησε σε μια πολύ καλή πορεία.Αυτό πρέπει να κάνουμε και στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου και ελπίζω στο τέλος του τουρνουά να μιλάμε για ανάλογη πορεία.Η άποψή μου είναι ότι δεν αποτελεί επιτυχία  των Εθνικών ομάδων στις μικρές ηλικίες μόνο η διάκριση αλλά και η προετοιμασία στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.Το σημαντικό για πολλά από αυτά τα παιδιά είναι να αποκτήσουν εμπειρίες και παραστάσεις ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο». 

Ποια είναι η καλύτερη και πια η χειρότερη στιγμή της σεζόν 2014-15 από τη δική σας οπτική γωνία;

«Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα μας είναι αναμφισβήτητα η νίκη απέναντι στον μετέπειτα δευτεραθλητή Ευρώπης και πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό.Και σίγουρα η στιγμή που πόνεσε πιο πολύ και επηρέασε γενικά την πορεία της στο πρωτάθλημα ήταν ο αποκλεισμός μας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Απόλλωνα Πάτρας».

Ο coach  Παπαθεοδώρου είπε ότι στόχος για τη νέα σεζόν είναι η παραμονή στην Α1. Συμφωνείτε με αυτό;

«Η ΚΑΕ Κηφισιά παίρνει μέρος φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Α1. Η άποψή μου είναι ότι η ομάδα μας βρίσκεται στο στάδιο της καθιέρωσης και αυτό απαιτεί διάρκεια στο υψηλότερο  επίπεδο του μπασκετικού χάρτη της χώρας μας.Κατά συνέπεια η παραμονή σε αυτό το επίπεδο είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για να μπορέσει να καθιερωθεί και στην συνείδηση του κόσμου ότι ανήκουμε στην ελίτ του Ελληνικού μπάσκετ».

Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό ;

«Οι εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο  ιστορικών ομάδων όπως ο Άρης, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ αποτελούν εγγύηση ότι αυτές οι ομάδες γίνονται πιο ισχυρές. Από κει και πέρα όμως το πρωτάθλημα μας τα τελευταία χρόνια για ευνόητους λόγους απέχει ποιοτικά  έτη φωτός από το παρελθόν.Προσωπικά προτιμώ ένα πρωτάθλημα ποιοτικό που θα αποτελέσει τη βάση και για μια μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα παρά ένα πρωτάθλημα που φθίνει χρόνο με το χρόνο. Είναι ολοφάνερο σε όλους εμάς που ζήσαμε εκ των έσω τη δεκαετία του 90′ ότι η σημερινή ποιότητα του πρωταθλήματος είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο».

Τι σας ικανοποιεί περισσότερο στην ομάδα της Κηφισιάς και τι θα επιθυμούσατε να αλλάξει;

«Η διοικητική υγεία , η σοβαρότητα που αποπνέει καθώς και το οικογενειακό κλίμα είναι τρία πολύ σπουδαία στοιχεία που στην πολυετή καριέρα μου ως παίκτης τα έζησα σε ελάχιστες ομάδες.Από τη άλλη , αυτό που θα ήθελα να αλλάξει είναι η στήριξη των φιλάθλων. Θα ήθελα φέτος να αγκαλιάσουν περισσότερο την ομάδα».