Μέσα σε είκοσι χρόνια τα έζησε όλα η ΑΕΝ Κηφισιάς όπως είναι η πραγματική ονομασία της ομάδας των Βορείων προαστίων, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση το 1996, και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ, και κατάφερε να ανέρθει στην Α1 Εθνική κατηγορία την σεζόν 2013-14 όπου και εξέπληξε τους πάντες παίρνοντας την 5η θέση, με την φετινή έκτη θέση της να αποτελεί πιστοποίηση των προσπαθειών της.

papatheodorou-pagkos kifisias-panigirizun niki sti drama-6

Έτσι, και ενώ στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Champions League της FIBA, τα πολλά οικονομικά της προβλήματα της ανάγκασαν να γνωστοποιήσει στον ΕΣΑΚΕ (προφορικά) πως δεν θα παίξει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της ερχόμενης σεζόν, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του basketblog.gr (Τελειώνει το…λαδάκι της Κηφισιάς) που σας μετέφερε χθες (28/7) η στήλη «Στα αποδυτήρια», με το μόνο που απομένει για τους τίτλους τέλους να είναι η επίσημη ανακοίνωση.

jokers4-1100x556

Την περίοδο 2008-08 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να αναμορφώνει την ομάδα, και τον ερχομό του Σάββα Νικητάκη να αλλάζει την μοίρα της. Έχοντας την οικογένεια Λατσούδα σταθερά στο πλάι της, κάνει το μικρό κλειστό στις “Αδάμες” να μοιάζει μικρό, και έτσι την περίοδο 2012-2013 και σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό καταφέρνει να πάρει την άνοδο για την μεγάλη κατηγορία, ενώ φτάνει και στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Nikitakis-Menoudakos

Στην συνέχεια μετακομίζει στο “Ζηρίνειο”, μετατρέπεται σε ΚΑΕ, και καταφέρνει έχοντας πάντα τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της να φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας την σεζόν 2014-15, ενώ φέτος τερμάτισε στην 6η θέση. Πλέον, τα πολλά οικονομικά προβλήματα την αναγκάζουν να υποβιβαστεί εθελούσια στην Β’ Εθνική, με το όμορφο παραμύθι μιας παρέας ανθρώπων να σβήνει, αφήνοντας ως μια όμορφη ανάμνηση όλη αυτή την πορεία που έζησε η ομάδα των Βορείων προαστίων μέσα σε 20 χρόνια. 

kifisia-fiesta

diamantopoulos-panigirizei anodo me kifisia

kifisia-2011-omadiki me kipella