Χρηματικό πρόστιμο, αλλά και αφαίρεση του δικαιώματος παρουσίας του στον πάγκο της Κηφισιάς για μία αγωνιστική επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ στον Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ με χρηματικό πρόστιμο τιωρήθηκε και η ΚΑΕ.

Η Νέα Κηφισιά γνώρισε την ήττα στο Ζηρίνειο από τον Απόλλωνα Πάτρας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Basket League, με τον προπονητή του συγκροτήματος των Βορείων Προαστίων και την ΚΑΕ να δέχονται τις κυρώσεις του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η αποστολή της ομάδας αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής(4/12) για τη Θεσσαλονίκη, καθώς το Σάββατο(5/12) θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Άρη στο “Nick Galis Hall” στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Basket League.

Το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη δεν έκανε ο τραυματίας Γιάννης Χατζηνικόλας που παρέμεινε στην Αθήνα, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

 “1) Επιβάλλεται στην ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ: α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (απρεπής συμπεριφορά κατά διαιτητή), πρόστιμο 1.300,00 ευρώ και β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Η. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α’ διαιτητή) αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, παραπτώματα που αναφέρονται στη με αρ. πρωτ. 154/1-12-2015 κλήση μας, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Πάτρας της 28-11-2015.

2) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου, προπονητή της ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ, για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος του α’ διαιτητή), αφαίρεση του δικαιώματος παρουσίας στον πάγκο της ομάδας του κατά τη διάρκεια των επίσημων αγώνων της και άσκησης των καθηκόντων του (διεύθυνση ομάδας, αλλαγές αθλητών κ.λπ.) – (αποκλεισμού) για μία (1) αγωνιστική και πρόστιμο 2.750,00 ευρώ, για τον ως άνω αγώνα”.