Ενα σπάνιο ρεκόρ πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής (20/10) ο γκαρντ της Νέας Κηφισιάς Δημήτρης Μενουδάκος, ο οποίος για να πραγματοποιήσει την παρθενική συμμετοχή του στην Α1, χρειάστηκε να «σκαρφαλώσει»… οκτώ κατηγορίες με τη φανέλα της ομάδας του. 
 
Ο 31χρονος γκαρντ ξεκίνησε την περιπλάνησή του στα εθνικά πρωταθλήματα από τη μακρινή Δ’ ΕΣΚΑ. Κάθε χρόνο ή σχεδόν κάθε χρόνο, ανέβαινε κατηγορία με τη Νέα Κηφισιά, ώσπου σήμερα (20/10/2013) εκπλήρωσε το παιδικό όνειρό του να αγωνιστεί κάποτε στην Α1 κατηγορία. 
 
Πρόκειται για σπάνιο επίτευγμα να αναρριχάται ένας παίκτης (και μια ομάδα φυσικά) οκτώ κατηγορίες και αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στον Μενουδάκο για την υπομονή, την επιμονή, την προσήλωση και τη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. 
 
Επειτα από τόσο κόπο, ο προπονητής της ΑΕΝΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα μπορούσε να μην του δώσει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας του και την ευκαιρία να ζήσει τις συγκινήσεις της πρώτης κατηγορίας.
 
Ο Δημήτρης Μενουδάκος μετά το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ πραγματοποίησε δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ αναφερόμενος σε αυτό το… ιδιαίτερο επίτευγμά του.
 
“Ήταν κάτι που το περίμενα καιρό, να πατήσω και το παρκέ της Α1 για να τα έχω πατήσει όλα πλέον. Δυστυχώς αυτό το επίτευγμα δεν συνοδεύτηκε με νίκη, αντίθετα ήρθε μια ήττα πολύ κακή στην έδρα μας. Ελπίζω να είμαι καλά και να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ίδια ομάδα όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια και ότι ρεκόρ υπάρχει, αν μπορώ, να το καταρρίπτω. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το κατόρθωμα που έχω κάνει.
 
Το αστείο είναι πως δεν το είχα όνειρο να αγωνιστό στην Α1. Ποτέ δεν το έβλεπα επαγγελματικά και ποτέ δεν έλεγα να παίξω στην Α1. Είχα άλλους στόχους στην ζωή μου, τις σπουδές μου, την δουλειά μου κι όλα αυτά. Το αστείο είναι πως ήρθε σιγά-σιγά. Χωρίς να τα σχεδιάζω, χρόνο με τον χρόνο βρέθηκα εδώ κι είναι τιμή μου βέβαια που συμμετέχω κι εγώ με τους καλύτερους στο ελληνικό μπάσκετ και στην Α1″.