Η ΑΕΚ βρέθηκε στα γραφεία του Α.Σ. Πέρα, μετά την φιλική μάχη που έδωσε στην Τουρκία με αντίπαλο την Bahcesehir.

Οι δύο ομάδες συνδέονται ως αδελφικά σωματεία, με την Πέρα να κρατάει ψηλά την σημαία του ελληνισμού στην Πόλη.

Η συνάντηση φυσικά διεξήχθη μέσα σε καλό κλίμα και οι πλευρές των δύο ομάδων αντάλλαξαν φανέλες με τις υπογραφές των παικτών, ενώ συζήτησαν και για ενδεχόμενη συνεργασία, με αφορμή τα 100χρονα γενέθλια της «βασίλισσας» του ελληνικού μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Στις ρίζες μας. Στο Πέραν.

Αντιπροσωπεία της «Βασίλισσας» επισκέφτηκε τα Γραφεία του Α.Σ. Πέρα, αμέσως μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης Μπαχτσεσεχίρ-Α.Ε.Κ. της 8ης Σεπτεμβρίου 2021, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους του αδελφού Σωματείου, σαρξ εκ της σαρκός της ένδοξης Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας» Δημήτρης Μαυροειδής, που ανέλαβε μεταξύ άλλων την ιστορική ευθύνη να «διδάξει» στον διάσημο συμπαίκτη του, Quino Colom, αλλά και στους νεαρούς αθλητές μας Μιχάλη Καρλή και Κώστα Σαξιώνη, την Ιστορία και τους δεσμούς αίματος με τον Α.Σ. Πέρα, παρέδωσε μία φανέλα της Α.Ε.Κ. με τις υπογραφές όλων των παικτών και του προπονητή Στέφανου Δέδα προς τη Διοίκηση του αδελφού Σωματείου, που κρατά ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού στην Πόλη.

Η Διοίκηση του Α.Σ. Πέρα ανταπέδωσε με τη φανέλα της Ομάδας και αναμνηστικά του Συλλόγου. Σε περίοπτη θέση στα Γραφεία του Πέρα, όπου και το Κλειστό Γήπεδο «μια ιστορία ολόκληρη», καθώς κτίστηκε το 1901, και η φανέλα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης-Κατόχου του BCL, Α.Ε.Κ., του 2018, πράξη που επιβεβαιώνει τον ομφάλιο λώρο, που ενώνει τις αθλητικές/πολιτιστικές/κοινωνικές/ιστορικές κοινές καταβολές μας.

Α.Σ. Πέρα και Α.Ε.Κ. προλείαναν το έδαφος για έναρξη συνεργασίας με στόχευση τα 100χρονα γενέθλια της Α.Ε.Κ. με δράσεις των ομογάλακτων «κιτρινόμαυρων», αλλά και τη συνανάπτυξη των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης.

Από πλευράς Α.Σ. Πέρα, παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Στέλιος Μουχλίδης, Γιάννης Ντεμιρτζόγλου, Πάρης Μάης, Απόστολος Σπανίδης, Μάριος Κελέσογλου, Tanju Kurşunlu, Didem Kurşunlu. Από πλευράς ΑΕΚ παρόντες ήταν, επίσης, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. της ΑΕΚ BC, Γιώργος Νικολάου, και ο προπονητής μας, Βαγγέλης Τσεπέλης.