Μία ιστορική ημέρα γιορτάζει η ΑΕΚ, καθώς σαν σήμερα, ο «Δικέφαλος Αετός» άνοιξε τα φτερά του, το 1924. Η Ένωση, λοιπόν, κλείνει 91 χρόνια ζωής, με το τμήμα μπάσκετ να έχει ενταχθεί στα αθλήματα του συλλόγου από την πρώτη μέρα του.

Ήταν, άλλωστε, η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, με το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968, βάζοντας πια σε άλλη τροχιά το άθλημα και με την επιτυχία αυτή να αποτελεί το έναυσμα για… ό,τι θαυματουργό ακολούθησε. Το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ, έχει πανηγυρίσει εκτός από αυτό το Κύπελλο, 8 πρωταθλήματα Ελλάδος, 3 κύπελλα Ελλάδος κι ένα κύπελλο Σαπόρτα.

Μετά την περιπέτεια που έζησε, πάντως, υποβιβαζόμενη στη Β’ Εθνική, έχει επιστρέψει δυναμικά, με τις προοπτικές πλέον να έχουν αλλάξει και την υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον να… έχει ήδη δοθεί.

Η σχετική ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«13η Απριλίου σήμερα…

91 χρόνια Ιστορίας, 91 χρόνια Υπερηφάνειας.
Η ένδοξη ΑΕΚ της προσφυγιάς, του αγώνα, της Ορθοδοξίας γιορτάζει. Μια παρέα αθλητών από την Πόλη έμελε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον εθνικό διωγμό να δημιουργήσουν ένα σύλλογο, ο οποίος επί σειρά ετών δόξασε την Ελλάδα. Η φήμη της ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
Με το «Καλλιμαρμάρειο» έπος του ’68 στο Μπάσκετ να αποτελεί την κορωνίδα των επιτυχιών και τη «νεογεννηθείσα Βασίλισσα» να εξελίσσεται σε Παγκόσμιο γεγονός, όμως και με το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται σε «φόβητρο» ευρωπαϊκών ομάδων, που θέλησαν να το ανταγωνιστούν. Eπιτυχίες με διεθνή απήχηση είχε, ωστόσο, η ΑΕΚ και σε άλλα αθλήματα, όπως στην Ποδηλασία, στον στίβο, και αλλού, αποδείξεις, που την καθιστούν πανηγυρικά τεράστιο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Γενέθλια σήμερα… 13 Απριλίου 2015. Και ο ήλιος επέστρεψε το τελευταίο διήμερο για να θυμίσει θαρρείς την ελπίδα, που γεννήθηκε το 1924 κι ενώ ακόμα αχνοφαίνονταν από τις αλησμόνητες Πατρίδες οι καπνοί από το δράμα στην αντίπερα όχθη. Ο Κώστας Δημόπουλος, εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, φέρεται ως ο εμπνευστής των Τμημάτων Αθλοπαιδιών, μεταξύ των οποίων και το Μπάσκετ.

Η ΑΕΚ στο Μπάσκετ κατέκτησε με το «καλημέρα» το πρώτο πρωτάθλημα, ανεπίσημο ωστόσο, που διοργανώθηκε από τη ΧΑΝ Αθηνών. Η διοίκηση της ΑΕΚ επιμένοντας σταθερά στην ανάδειξη της Ιστορίας της, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή, θα συνεχίσει να εκπλήσσει με δράσεις, που θα αφορούν σε όλους εκείνους, που φόρεσαν την φανέλα της, αλλά και σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν επί 91 χρόνια για να διαιωνιστεί η Ιδέα και για να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και τις αξίες του συλλόγου.

Η ΑΕΚ βιώνει την αναγέννησή της. Αυτά τα γενέθλια σημαδεύουν την ύπαρξή της. Και είναι μόνον η αρχή για τα μελλούμενα.

«Ενωσίτισσες» και «Ενωσίτες» Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Είθε το αναστάσιμο φως του Κυρίου να φωτίσει τις ψυχές σας…»