Η ΑΕΚ θριάμβευσε μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Βενέτσια, την οποία νίκησε με 101-103 στην παράταση. Οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους στην κανονική διάρκεια, όμως στην παράταση ήταν πιο συγκεντρωμένοι από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν με καλάθι του Ντέλροι Τζέιμς να πάρουν μια τεράστια νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Βενέτσια να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, εκμεταλλευόμενη και την βοήθεια της έδρας της. Οι Ιταλοί ήταν πιο ουσιαστικοί και εύστοχοι με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φτιάξουν μία καλή διαφορά στο τέλος της περιόδου (21-15).

Η ΑΕΚ «ξύπνησε» στο δεύτερο δεκάλεπτο και κατάφερε με σωστές επιλογές και καλό μπάσκετ να φέρει το ματς στα ίσια. Όμως η Βενέτσια, λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με τέσσερις πόντους (38-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι τους. Η ομάδα του Μάικ Μπράμου εκμεταλλευόταν τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να κυνηγούν την ιταλική ομάδα στο σκορ. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την ΑΕΚ να βρίσκεται ξανά πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους (64-60).

Η συνέχεια προμήνυε… «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες, και αυτό ακριβώς συνέβη. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν ακόμα και με επτά πόντους στα μέσα της περιόδου (77-70), αλλά η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένη γυρίζοντας το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά (77-79).

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με την ΑΕΚ να προηγείται με έναν πόντο (84-85), αλλά με τον Ελόνου να κάνει φάουλ στον Ορέλικ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο παίκτης της Βενέτσια έβαλε μόνο τη δεύτερη βολή και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (85-85), αφού ο Γκριν αστόχησε σε σουτ από το κέντρο.

Στην παράταση οι «κιτρινόμαυροι» δεν πατούσαν καλά στην αρχή, όμως στην συνέχεια με τρίποντα από τον Σάκοτα και τον Γκριν αποσπάστηκαν με έξι πόντους διαφορά (87-93). Παρόλα αυτά, η ιταλική ομάδα με τον Τζόνσον να είναι σε εξαιρετική μέρα ισοφάρισε αρχικά σε 99-99 και στη συνέχεια σε 101-101, πριν ο Τζέιμς με παλικαρίσιο καλάθι δώσει μια σπουδαία νίκη στην ΑΕΚ, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 101-103.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 64-60, 85-85, 101-103.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.