Η ενίσχυση της ΑΕΚ συνεχίζεται και η «Βασίλισσα» βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με τον Ίαν Βουγιούκα. Οι δύο πλευρές, έχουν έρθει εδώ και αρκετό καιρό σε επαφές και μάλιστα φαίνεται να έχουν έρθει σε συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, με την πράξη της επίσημης ανακοίνωσης να είναι η μοναδική που έχει απομείνει.

Πρόκειται, όπως φαίνεται, για αίσιο τέλος μία διαρκούς «πολιορκίας» της Ένωσης για την περίπτωση του Έλληνα σέντερ, καθώς επαφές υπήρξαν και μετά την αποχώρησή του στα μέσα της σεζόν, από τη Γαλατάσαραϊ. Ο παίκτης τότε, όμως, κατέληξε στην Ουλμ, αναδεικνυόμενος μάλιστα στην πεντάδα των κορυφαίων παικτών των play-offs του γερμανικού πρωταθλήματος.

Την περασμένη σεζόν, λοιπόν, την ολοκλήρωσε εντυπωσιακά ο 30χρονος παίκτης, έχοντας κατά μέσο όρο 13.2 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, ενώ θα πρόκειται για την επιστροφή του στην Ελλάδα ύστερα από τρία χρόνια περιπλάνησής του στη Γηραιά Ήπειρο. Τότε, αγωνιζόταν με την φανέλα του Παναθηναϊκού, με τον οποίο είχε κατακτήσει μία Ευρωλίγκα (2011), ένα πρωτάθλημα Ελλάδος (2011) και ένα Κύπελλο Ελλάδος (2012).