Σε ένα ματς για “γερά νεύρα”, ο ΠΑΟΚ επικράτησε επί της ΑΕΚ με 81-73, ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά των Playoffs για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League σε 1-1. Έτσι, η υπόθεση πρόκριση για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος θα ξεκαθαρίσει στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (15/05).

Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός της Ένωσης, Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε πως η ομάδα του ηττήθηκε δίκαια σήμερα, ενώ παράλληλα τόνισε πως καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος έπαιξαν τα λάθη των παικτών του.

Δείτε τι είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου:

«Είχαμε προσεγγίσει το παιχνίδι σαν δυο ημίχρονα και μία παράταση. Τα 19-9 στα λάθη τα λέει όλα. Στο προηγούμενο παιχνίδι μέχρι το 30′ ήταν ο ΠΑΟΚ μπροστά. Σήμερα μας ανάγκασε ο ΠΑΟΚ σε λάθη κι εμείς δεν είχαμε το σουτ. Το μπάσκετ είναι απλό. χάσαμε δίκαια. Δεν είχαμε την κολτούρα των πλέι οφ, μας τιμώρησε ο ΠΑΟΚ».

Για το που κρίθηκε το αποτέλεσμα είπε: 

«Η επίθεση είναι θέμα ημέρας. Το να σου παίρνει τις αντοχές ο αντίπαλος είναι το πρόβλημα. Έπαιξε πολύ καλή και επιθετική άμυνα ο ΠΑΟΚ και μας εγκλώβισε, πρέπει να επανέλθουμε. Καταρχάς το μπάσκετ χωρίζεται σε 5 πράγματα. Τα τρία είναι ριμπάουντ, άμυνα, λάθη. Μέτα έχουμε το ποιοτικό κομμάτι, εκεί μας κέρδισε ο ΠΑΟΚ, στο κομμάτι με τις κατοχές ελέγχαμε τα ριμπάουντ αλλά κάναμε λάθη. Όταν δεν ελέγχεις τις κατοχές δεν ελέγχεις τον ρυθμό. Ήμασταν στο παιχνίδι με κακό τρόπο, ο εκνευρισμός φέρνει ατομικότητα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν νιώθαμε καλά και δεν ήμασταν εγκεφαλικά έτοιμοι. Ενώ ήταν 4-5 πόντους στο 34-35 πηγαίναμε με ανορθόδοξο τρόπο στο καλάθι. Ο ΠΑΟΚ πήγαινε όπως έπρεπε».

Για τους Τσαλμπούρη και Παπαντωνίου δήλωσε: 

«Ο Παπαντωνίου είναι τέτοιος παίκτης. Φέτος δυσκολεύτηκε να μπει σε ένα ρόλο μπακ απ. Σε τέτοια παιχνίδια έχει χαρακτήρα. Ο Τσαλμπούρης έχει για χαρακτηριστικό το σουτ. Έχει σταθερότητα. Εμείς απλά δεν το υπολογίσαμε. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε δηλαδή άλλους δύο παίκτες από την πίσω γραμμή του κι έλεγξε το παιχνίδι».