Η ΑΕΚ συμπληρώνει σιγά-σιγά το ρόστερ της. Σήμερα (2/8) ανακοίνωσε την απόκτηση του 4ου ξένου της, του Akil Mitchell, του 30χρονου Παναμέζου πάουερ φόργουορντ (1992, 2.06) που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στην Bamberg.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή. Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία που είναι γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλω να κερδίσω πολλά παιχνίδια μαζί της. Αυτή είναι η βασικότερη φιλοδοξία μου», δήλωσε μετά τη μεταγραφή του ο Mitchell, ο 4ος ξένος παίκτης που ανακοινώνει η Ένωση μετά τους Kenny Williams, Cameron McGriff και Alexander Madsen.

«Από κει και πέρα, με βάση τις μεταγραφές που βλέπω να γίνονται, θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, και να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περίοδο, που έφυγε», συμπλήρωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του “δικεφάλου”.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η AEK ΒC ανακοινώνει την απόκτηση του Ακίλ (Άντονι) Μίτσελ (Akil Anthony Mitchell).

Ο Αμερικανοπαναμέζος διεθνής αθλητής υπέγραψε σήμερα (02/08) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ακίλ Μίτσελ γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1992 στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα. Ο ύψους 2.06μ, με καταγωγή από τον Παναμά, και διεθνής με την Εθνική Παναμά, έκανε τα πρώτα του βήματα με τους Virginia Cavaliers στο NCAA, όπου και έμεινε για τέσσερα χρόνια. Η σεζόν 2014-15 τον βρήκε στην G League, με τη φανέλα των Rio Grande Valley Vipers, καταγράφοντας 9.8 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Την επόμενη χρονιά αφίχθη για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Ολυμπίκ Αντίμπ, αποτελώντας βασικό στέλεχός της, με 9,2 πόντους και 7,2 ριμπάουντ ανά αγώνα. Η Αυστραλία και οι Νew Zealand Breakers ήταν ο επόμενος σταθμός, παρουσιάζοντας σταθερότητα στις επιδόσεις του, πριν επιστρέψει και πάλι στη G League, για τους Long Island Nets.

Τη διετία 2018-2020, o Αμερικανοπαναμέζος αγωνίστηκε σε Γαλλία (Μπουλαζάκ), Ιταλία (Tριέστε) και Ισραήλ (Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ), όπου και τελείωσε τις σεζόν με 9,6 πόντους και 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τη σεζόν 2020-21 έμεινε στο Ισραήλ, αλλά για λογαριασμό της Μακάμπι Ρισόν, καταγράφοντας 15.6 πόντους και 8.8 ριμπάουντ.

Η καλή του παρουσία εκείνη τη χρονιά, του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τη φανέλα της Καρσίγιακα, σε Τουρκία και Basketball Champions League, πριν τον «κλείσει» νωρίς στη σεζόν η Μπάμπεργκ. Στη γερμανική ομάδα, ο διεθνής σέντερ ήταν βασικό της στέλεχος και ολοκλήρωσε τη χρονιά με 12.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ».