Ο Vlado Jankovic δεν θα το κουνήσει ρούπι από την ΑΕΚ. Ο 30χρονος (2,02μ.) γκαρντ – φόργουορντ έχει συμφωνήσει να μείνει στην ΑΕΚ (για συμβόλαιο 1 συν 1) και απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Jankovic είχε συμφωνήσει πάντως, εδώ και καιρό να μείνει στην ομάδα. Απλά τώρα η συμφωνία παίρνει πιο επίσημη μορφή.

H ατυχία

Ο Jankovic ντύθηκε στα «κιτρινόμαυρα» στις 11 Νοεμβρίου 2019. Η τύχη όμως, του επεφύλαξε ένα άσχημο παιχνίδι στο ξεκίνημα της θητείας του στην ΑΕΚ. Μόλις 8 μέρες μετά την υπογραφή του στην «Ένωση», στις 19/11 ο Jankovic έσπασε το χέρι του στο ματς με την Rasta Vechta στο Basketball Champions League.

Τελικά επανήλθε και μάλιστα, στην πρώτη του φετινή χρονιά με την «Ενωση» σήκωσε την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Προμηθέα στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο γιος του αείμνηστου Boban Jankovic, έπαιξε φέτος με την ΑΕΚ 6 ματς στο πρωτάθλημα και είχε μέσο όρο 7,2 πόντους (με 52% στα δίποντα, αλλά μόλις 14,3% στα τρίποντα, 4,5 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 0,8 κλεψίματα.

Στο Basketball Champions League ο Jankovic έπαιξε 7 ματς με τους «κιτρινόμαυρους». Ο απολογισμός του ήταν 7,4 πόντοι με 61,9% στα δίποντα, αλλά με 16,7% στα τρίποντα, 4,6 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,6 κλεψίματα.

Η ΑΕΚ εξάλλου, είχε συμφωνήσει νωρίτερα σήμερα και με τον Κωστή Γόντικα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από το Περιστέρι.