Πως το λέει εκείνη η ατάκα… «Φταίμε κι εμείς, φταίνε και οι άλλοι… Φταίει και ο Χατζηπετρής». Να μας συγχωρέσουν στην ΑΕΚ, αλλά ο Χατζηπετρής είναι ο μόνος που δεν φταίει στην περίπτωση της φετινής Ένωσης. Κάτι δεν πάει καλά στην ΑΕΚ. Και όχι δεν είναι στραβός ο γιαλός. Η ΑΕΚ στραβά αρμενίζει. Η ομάδα έχει χάσει ήδη τους 3 από τους 5 στόχους της και  όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και πρέπει να το επωμισθούν.

Η ΑΕΚ χτίστηκε φέτος με προοπτική να τα χτυπήσει όλα για όλα και να σηκώσει πολλά τρόπαια. Η περσινή παλιά φρουρά (Ζήσης, Langford, Maciulis, Slaughter) έμεινε και προστέθηκε σε αυτήν άλλη μια παλιά καραβάνα των παρκέ ο Maciulis.

Με το καλημέρα της σεζόν η ομάδα έχασε την κούπα του Basketball Champions League στο Final-8 που έγινε μέσα στο σπίτι της στο ΟΑΚΑ και έχασε και το Σούπερ Καπ!

Σήμερα η ομάδα αποχαιρέτησε και τον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς αποκλείστηκε από το Λαύριο στους προημιτελικούς.

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι στο 10-4. Το πρωτάθλημα βέβαια δεν έχει τελειώσει. Εχει πολύ ψωμί ακόμα. Η Ένωση όμως, μετράει ήδη 4 ήττες σε 14 ματς.

Έχει χάσει από τον Παναθηναϊκό (ας πούμε ότι αυτή η ήττα είναι στο πρόγραμμα), αλλά έχει χάσει και από το Λαύριο εκτός (βέβαια το Λαύριο έχει κάνει πράγματα και θαύματα φέτος), τον Προμηθέα (εντός) και την Λάρισα εκτός. Είπαμε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα στην Basket League, αλλά τα μηνύματα ως τώρα δεν είναι για αισιοδοξία.

Στο BCL η ομάδα προκρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική στην επόμενη φάση. Κι εκεί υπάρχει δρόμος ακόμα. Από την άλλη, όμως και στο BCL τα δείγματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Η ΑΕΚ έχει πολλές δικαιολογίες. Πέρασε από πολλούς τραυματισμούς, έκανε αλλαγές σε παίκτες. Από την άλλη, όμως, το οπλοστάσιό της είναι τεράστιο και λαμπερό και έπρεπε να είχε ξεπεράσει τουλάχιστον τις περισσότερες δυσκολίες με ευκολία.

Καλώς ή κακώς ο προπονητής έχει πάντα την μεγαλύτερη ευθύνη. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει λοιπόν, την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας. Δεν πρέπει όμως, να τα φορτωθεί όλα αυτός. Δεν παίζει άλλωστε αυτός στο παρκέ. Οι παίκτες παίζουν.

Αν βέβαια, οι παίκτες κάνουν πολλές φορές του κεφαλιού τους, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον προπονητή.

Από την άλλη, κάποιες αλλαγές που έγιναν στους ξένους προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Ο Moses για παράδειγμα είναι ένας εξαιρετικός σέντερ. Η ΑΕΚ όμως, είχε ήδη στο «5» τον Μoreira που δίνει σκορ όπως μπορεί να δώσει και ο Moses. Ο Moses είναι καλύτερος αμυντικός από τον Moreira, αλλά η ΑΕΚ είχε ήδη έναν εξαιρετικό αμυντικό στο «5» τον Slaughter.

Κανείς δεν κατάλαβε το καλοκαίρι γιατί έφυγαν ο Κακλαμανάκης και ο Γιαννόπουλος. Σύμφωνοι η ΑΕΚ είχε πολλά 5άρια. Δεν μπορούσε όμως, να μείνει για παράδειγμα ο Κακλαμανάκης αντί του Μαυροειδή; Στο «3» δεν χρειαζόταν φέτος ο Γιαννόπουλος. Θα πείτε υπάρχει εκεί ο Lojeski. Ναι αλλά ο Lojeski δεν παίζει πλέον στο πρωτάθλημα.

Ο Macon που ήρθε δείχνει να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεν είναι όμως, καθαρός άσος. Δείχνει να είναι 2άρι και μάλιστα ένα 2άρι που έχει το ίδιο στυλ παιχνιδιού με τον Langford.

Η ΑΕΚ δεν έχει δικαιώσει ως τώρα την μεγάλη οικονομική υπέρβαση που έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενίσχυσε την ομάδα με πολύ σπουδαίους παίκτες. Μεγάλους σε ηλικία μεν τους περισσότερους, αλλά παίκτες που κανονικά θα έπρεπε η ομάδα να πήγαινε σφαίρα μαζί τους.

Δεν πάει όμως… Και ήρθε η ώρα να γίνει ένας απολογισμός και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους πρέπει…