Μια μεγάλη «καταδίκη» κουβαλάει φέτος η ΑΕΚ. «Καταδίκη» όχι με την κυριολεκτική και την κακή έννοια του όρου, πάντως. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έδωσε στην ΑΕΚ όλα τα πολεμοφόδια και τα όπλα που είναι απαραίτητα για να κερδίσει τους πολέμους που την περιμένουν.

Ο διοικητικός ηγέτης των «κιτρινόμαυρων» έφταιξε μια ομάδα που είναι «καταδικασμένη» να διεκδικήσει τα πάντα. «Καταδικασμένη» όχι μόνο να τα διεκδικήσει, αλλά «καταδικασμένη» να θεωρηθεί αποτυχημένη ακόμα και στην περίπτωση που θα πάρει φέτος μια μόνο από τις 5 κούπες που διεκδικεί.

Αυτό μοιάζει κομματάκι βαρύ. Μοιάζει βαρύ φορτίο για την ομάδα. Μοιάζει πολύ αγχωτικό. Έτσι είναι όμως.

Οι κούπες που διεκδικεί

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το τρόπαιο του BCL της σεζόν 2019-20 που δεν τελείωσε, λόγω του κορονοϊού και θα συνεχιστεί από τις 30/9 έως τις 4/10 με το Final-8 του ΟΑΚΑ, το τρόπαιο του BCL της σεζόν 2020-21, το Κύπελλο Ελλάδας, το Πρωτάθλημα Ελλάδας και φυσικά το Super Cup με το οποίο ανοίγει μάλιστα η αυλαία της σεζόν (23-24/9 στο κλειστό του Περιστερίου).

Η ΑΕΚ τα παίζει όλα για όλα φέτος και φυσικά τα θέλει όλα.

Είναι σε… ηλικία τίτλων

Το ρόστερ της δείχνει πανίσχυρο και μπορεί να σηκώσει όλη αυτή την «καταδίκη». Η ΑΕΚ έχει παίκτες που μπορούν να σηκώσουν όλες τις κούπες.

Μπορεί η ροχοκοκαλιά της ομάδας να είναι… κάποιας ηλικίας.

Η ομάδα έχει στις τάξεις της τον 37άρη, Νίκο Ζήση, τον συνομήλικό του, Keith Langford, τους 35άρηδες Jonas Maciulis, Marcus Slaughter, Matt Lojeski, ο 33άρης Rice. Η ηλικία όμως, όπως λένε πολλοί είναι απλά ένας αριθμός στην ταυτότητα και σημασία δεν έχει πόσο χρονών είσαι, αλλά πόσο νιώθεις.

Ε, οι γερόλυκοι της ΑΕΚ νιώθουν παλικαράκια και όσο κι αν έχουν σηκώσει  αμέτρητους τίτλους στην καριέρα τους, είναι «πεινασμένοι» και για άλλους.

Οι «γερόλυκοι» – ηγέτες

Οι παλιοσειρές της ΑΕΚ, επίσης έχουν κάτι ξεχωριστό. Ο καθένας τους (εκτός του Slaughter, που είναι πιο πολύ ρολίστας και το καλό του χαρτί είναι η άμυνα) μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους, είτε φορτώνοντας ασταμάτητα το αντίπαλο καλάθι, είτε βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά την ώρα που… σφίγγουν τα γάλατα και κρίνεται το ματς.

Επίσης η ομάδα έχει κι άλλους σπουδαίους παίκτες, όπως ανάμεσα στους άλλους, ο Moreira, o Γκίκας, έχει το next big thing του ελληνικού μπάσκετ, τον Ρογκαβόπουλο…

Κανείς βέβαια, δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Κανείς επίσης δεν μπορεί να προβλέψει τους αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να προκύψουν σε μια σεζόν (π.χ. τραυματισμοί, «κοιλιά» σε κρίσιμα σημεία της χρονιάς, ατυχίες κλπ.). Κανείς λοιπόν, δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα κάνει φέτος η ΑΕΚ.

Από την άλλη, όμως, όλοι μπορούν να πουν με σιγουριά ότι το φετινό της ρόστερ μπορεί να πάρει τα πάντα.

Στο BCL η ΑΕΚ έχει μια από τις πιο πανίσχυρες ομάδες.

Στην Ελλάδα η απουσία του Ολυμπιακού και τα νέα κοσμογονικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν στον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει, δίνουν στην «Ένωση» το δικαίωμα να λέει ότι είναι μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Βέβαια είπαμε σε μια σεζόν ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Και ύστερα παίζουν κι άλλες ομάδες όπως φυσικά ο Παναθηναϊκός, ή  ο Προμηθέας, που κάθε χρόνο είναι και καλύτερος και πιο ισχυρός ή το Περιστέρι.

Όπως και να ‘ναι όμως, η ΑΕΚ έχει μια ομάδα που μπορεί να γευτεί όλες τις χαρές φέτος. Κι αυτό θα την… στοιχειώνει και θα αποτελεί το φορτίο που θα σηκώνει συνέχεια σε όλη τη σεζόν φέτος.

 

H KATAKTHΣΗ ΤΟΥ BCL το 2018