Η ΑΕΚ έπαιξε με πολλές απουσίες, βρήκε απέναντί της και ένα εξαιρετικό Ιωνικό και έτσι τα… χρειάστηκε και χρειάστηκε ένα καλάθι και φάουλ του Jonas Maciulis στην εκπνοή του αγώνα για να κερδίσει με 87-84 σήμερα (17/9) στο ΟΑΚΑ τους Νικαιώτες σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Λιθουανός δεν ήταν μόνο ο παίκτης που καθάρισε στα δύσκολα για την ΑΕΚ. Ήταν και ο κορυφαίος παίκτης της «Ένωσης» βάζοντας 19 πόντους.

Στην ενεργό δράση γύρισε για τα καλά ο Lojeski. Ο 35χρονος φόργουορντ έδειξε ότι επέστρεψε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του και πέτυχε 15 πόντους, όσους έβαλε και ο Γκίκας, ο οποίος έκανε κι αυτός καλή εμφάνιση.

Από τον Ιωνικό πρώτο βιολί ήταν ένας παίκτης της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Τολιόπουλο, ο οποίος έχει δοθεί δανεικός στους Νικαιώτες και έκανε μεγάλη εμφάνιση τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Από τον Ιωνικό ξεχώρισε και ο Nick Zeisloft με 15 πόντους.

Με πολλούς απόντες

Από την ΑΕΚ έλειπαν οι Langford, Ζήσης, που έμειναν εκτός του ματς για να ξεκουραστούν, αλλά και οι Slaughter (ενοχλήσεις στο γόνατο), Jankovic (γαστρεντερίτιδα).

Η εικόνα του ματς

Η ΑΕΚ είχε… θέματα στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Ιωνικός ήταν μπροστά στο σκορ με 24-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γκίκας, Lojeski, Maciulis βγήκαν μπροστά, η ομάδα αποφάσισε να παίξει άμυνα και η «Ένωση» προηγήθηκε με 5 πόντους στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου (44-39).

Ο Ιωνικός πήρε μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο, κυριάρχησε στο παρκέ και προηγήθηκε με 65-57 στο 30΄.

Οι Νικαιώτες ήταν μπροστά και στο τέταρτο δεκάλεπτο (74-68 στο 35΄). Στο τελευταίο 5λεπτο όμως, η ΑΕΚ έκανε την μεγάλη αντεπίθεσή της. Παρόλα αυτά ο Ιωνικός έδειξε να κρατάει το «διπλό», καθώς προηγήθηκε με 84-81 στα 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Ο Μωραΐτης, όμως, έφερε το ματς στα ίσια (84-84), οι Νικαιώτες αστόχησαν στην επίθεση που έκαναν στα 10΄΄ και ο Maciulis ακριβώς στην εκπνοή έβαλε το καλάθι, κέρδισε και φάουλ και έβαλε και τη βολή και έδωσε τη νίκη (87-84) στην ΑΕΚ.

Στο ΟΑΚΑ ο Μάκης Αγγελόπουλος

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος ήταν στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε το φιλικό με τον Ιωνικό.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 44-39, 57-65, 87-84.

AEK (Παπαθεοδώρου): Rice 2, Maciulis19 (3), Ρογκαβόπουλος 3, Moreira 8, Μαυροειδής 5, Γκίκας 15 (3), Κατσίβελης 3, Μωραϊτης 11 (2), Χρυσικόπουλος, Lojeski 15 (1), Γόντικας 6.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ