«Καθαρά» βγήκαν τα νέα τεστ Covid-19 που έκανε σήμερα (19/3) το απόγευμα η ΑΕΚ μετά το μεσημεριανό κρούσμα κορονοϊού σε παίκτη της ομάδας. Έτσι η Ένωση θα παίξει υποδεχτεί κανονικά αύριο (20/3) τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ στην 18η Αγωνιστική της Basket League.

Στην ΑΕΚ είχε σημάνει συναγερμός μετά το μεσημεριανό κρούσμα σε παίκτη των κιτρινόμαυρων. Η ομάδα έκανε τα καθιερωμένα τεστ πριν το ματς με τον «γηραιό» και εκεί βρέθηκε ένας παίκτης «θετικός» στον ιό.

Αμέσως η ομάδα έκανε νέα τεστ για να φανεί αν υπάρχει «διασπορά» του ιού και υπάρχει κι άλλο ή άλλα κρούσματα στους κιτρινόμαυρους.

Μέχρι να βγουν τα νέα τεστ ο αυριανός αγώνας της Ένωσης με τον Ηρακλή (20/3, 17:00) στο ΟΑΚΑ για την 18η Αγωνιστική της Basket League ήταν στον αέρα. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΣΑΚΕ προβλέπουν να μην διεξάγεται ένα ματς μόνο αν υπάρχουν 3 κρούσματα του ιού σε παίκτες ή μέλη του τεχνικού τιμ.

Βέβαια, αν υπήρχε κι άλλο κρούσμα στην ΑΕΚ και έφταναν οι… ασθενείς τους 2, εκεί ίσως το ματς να πήγαινε σε αναβολή γιατί ελλόχευε ο κίνδυνος διασποράς.

Τελικά το κρούσμα έμεινε 1 στην Ένωση και έτσι οι κιτρινόμαυροι θα υποδεχτούν τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ αύριο, έστω κι αν θα είναι και πάλι με μισή ομάδα, αφού οι τραυματισμοί τους έχουν αποδεκατίσει.