Η ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει στην αγορά για έναν ξένο γκαρντ που να μπορεί να παίζει στο «1» και στο «2» και δείχνει να «καλοβλέπει» τον Αμερικανό, τέως γκαρντ, ΠΑΟΚ και Κύμης, Thad McFadden.

Στα υπόψιν της «Ένωσης» είναι πάντα και ο Σέρβος, Stefan Jovic, αλλά μόνο αν μείνει ελεύθερος από την Khimki.

Οσο για τον Thad McFadden, ΑΕΚ τον βλέπει με καλό μάτι για δυο λόγους. Ο ένας είναι βέβαια, ότι ο Αμερικανός είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που μπορεί να παίξει στο «1» και στο «2». Ο άλλος είναι ότι ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την ευρωπαϊκή.

Ο 33χρονος (1,88μ.) έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 2016-17 όταν τον έφερε στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ.

Ο Thad McFadden είχε ξεκινήσει εκείνη τη σεζόν στην Γαλλία με την Nancy,. Χώρισε όμως, με τη γαλλική ομάδα και ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016.

Με τους Θεσσαλονικείς είχε μέσο όρο στο πρωτάθλημα 10 πόντους (με 28% στα τρίποντα, 2,17 ριμπάουντ, 1,78 ασίστ σε 18 ματς, ενώ στην  Ευρώπη είχε 16,1 πόντους (με 42,9% στα τρίποντα), 3,2 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ.

Την επόμενη σεζόν την ξεκίνησε στα Σκόπια με την Karpos Sokoli, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που είχε ο σύλλογος, τον έκαναν να αποχωρήσει και να γυρίσει ξανά πίσω στην Ελλάδα, όπου φόρεσε τη φανέλα της Κύμης.

Με την ομάδα της Εύβοιας έπαιξε 22 ματς στην Basket League και είχε μέσο όρο 17,2 πόντους με 41,6% στα τρίποντα, 2,9 ριμπάουντ, 4 ασίστ.

Φέτος έπαιζε στην ισπανική Burgos και είχε μέσο όρο στην ACB 12,1 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ.

 

Ο THAD MCFADDEN EN ΔΡΑΣΕΙ