Το κλίμα στην ΑΕΚ για τον Λούκα Μπάνκι δεν είναι απλά βαρύ. Βαρύ κι ασήκωτο είναι. Μάλιστα σενάρια ανέφεραν ότι ο Ιταλός δείχνει να οδεύει προς την έξοδο από την Ενωση.

Στον Λούκα Μπάνκι σίγουρα ανήκει όλο σχεδόν το μερίδιο της αποτυχίας. Η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε ό,τι μπορούσε για να του δώσει τα υλικά για να φτιάξει μια ομάδα που θα ήταν ικανή να κάνει μια πορεία, αν όχι ισάξια με την περσινή (η Ενωση κατέκτησε τον τίτλο στο BCL αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας), τουλάχιστον εξαιρετική. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Όταν η διοίκηση είδε ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στους ξένους, ανταποκρίθηκε αμέσως. Αποκτήθηκε ο Θίοντορ και ήρθαν στο τέλος και οι Γιορκ και Εμπάκουε.

Ο Ιταλός όμως, απέτυχε παταγωδώς να οδηγήσει την ομάδα στους στόχους της. Η Ενωση αποκλείστηκε από το φάιναλ φορ του BCL από την Μπάμπεργκ. Στο Κύπελλο αποχαιρέτισε τον θεσμό από την Γ’ Φαση (την απέκλεισε ο ΠΑΟΚ). Και στο πρωτάθλημα ήρθε από τον Προμηθέα και το τελικό χτύπημα και η Ενωση έμεινε εκτός των τελικών.

Ο Μπάνκι χρεώνεται το γεγονός ότι η ομάδα έδειχνε σε όλα σχεδόν τα κρίσιμα ματς να μην έχει αρχή και τέλος. Δεν κατόρθωσε να βρει έναν ηγέτη, δεν κατόρθωσε να δώσει ταυτότητα στην ομάδα. Η Ενωση είχε τεράστια σκαμπανέβασματα. Στο τέλος ήρθαν και οι Γιορκ και Εμπάκουε, αλλά ο Ιταλός δεν κατόρθωσε να τους προσαρμόσει στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο Μπάνκι είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Δεν ξέρουμε αν ήρθε σε κακό φεγγάρι ή το κλίμα ήταν γενικά στραβό φέτος. Για παράδειγμα αν μείνει μπορεί του χρόνου να τρίβουν όλοι τα μάτια τους με την ομάδα που θα φτιάξει. Ξέρουμε όμως, ότι φέτος απέτυχε και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Βέβαια και η διοίκηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Στις αποτυχίες όλοι έχουν ευθύνη. Ετσι και ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει τις δικές του ευθύνες, διότι μπορεί να μην είχε αυτός τα ηνία στο παρκέ, αλλά αυτός έχει το μαχαίρι και το καρπούζι και ίσως θα έπρεπε να είχε πάρει σημαντικές αποφάσεις νωρίτερα.