Στην ΑΕΚ εδώ και καιρό δεν έχουν κρύψει πως στόχος της ομάδας, ύστερα από τις επενδύσεις του μεγαλομετόχου της Ένωσης, Μάκη Αγγελόπουλου είναι η κατάληψη της 3ης θέσης. Ωστόσο για να συμβεί αυτό η Ένωση πρέπει να πραγματοποιήσει μια σειρά από ενέργειες, καθώς και να συμβούν κάποια “κακά” στους άμεσους αντιπάλους της, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης στην Α1, ΠΑΟΚ και Άρη.

Η “Βασίλισσα” μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπου ηττήθηκε αλλά απέδειξε πως μπορεί να κοντράρει στα ίσια τους δύο “μεγάλους”, έβαλε πλώρη για το 9 στα 9, ώστε να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για την κατάληψη της 3ης θέσης. Τα πρώτα δύο βήματα έγιναν, απέναντι σε Πανελευσινιακό και Απόλλωνα. Απέναντι στους Ελευσίνιους η Ένωση έκανε ένα επιθετικό “πάρτι” πετυχαίνοντας την πρώτη 100άρα μετά από 9 χρόνια, ενώ στην Πάτρα κέρδισε με το εντυπωσιακό 89-48, διαφορά 41 πόντων, τη μεγαλύτερη της σεζόν, αλλά και της ιστορίας της κόντρα στους Αχαιούς.

Ωστόσο μένουν ακόμα 7 “τελικοί” απέναντι σε Κηφισιά (εντός), Κολοσσό (εκτός), Άρη (εντός), Τρίκαλα (εντός), Ρέθυμνο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και ΚΑΟΔ (εκτός). Όπως είναι φανερό τα ματς απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη είναι διπλής σημασίας, καθώς ανεβάζουν την Ένωση και ρίχνουν τους αντιπάλους της βαθμολογικά και η απόσταση μικραίνει. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 5η θέση με 29 βαθμούς, ενώ Άρης και ΠΑΟΚ βρίσκονται στους 32. Η Ένωση σε περίπτωση που κερδίσει όλα τα ματς που της απομένουν θα παριμένει ακόμα δύο ήττες για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης έχει τα ματς απέναντι στους “αιωνίους” στο Αλεξάνδρειο, όπου είναι πιθανό να κάνει τις δύο ήττες που περιμένει η ομάδα του Σάκοτα. Ωστόσο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει ένα ματς με αντίπαλο ψηλότερα στη βαθμολογία, αυτό με τον Ολυμπιακό στην Πυλαία, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια φαίνονται βατά για την ποιότητα των “ασπρόμαυρων”. Επομένως αν και εφόσον ο “δικέφαλος” καταφέρει να κάνει το 7/7 έχει πάρα πολλές πιθανότητες να κατακτήσει την 4η θέση, που θα τον φέρνει αντίπαλο με τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας. Η 3η θέση θα κριθεί από το αν ο ΠΑΟΚ κάνει ένα αναπάντεχο στραβοπάτημα ή όχι.

Είναι λοιπόν φανερό πως ο στόχος της 4άδας μπορεί να επιτευχθεί, ενώ αυτός της 3άδας μοιάζει πιο μακρινός. Ωστόσο για να μπορεί η ΑΕΚ να μιλά για αυτές τις θέσεις πρώτη προϋπόθεση είναι να κερδίσει τα ματς με Άρη και ΠΑΟΚ, τα υπόλοιπα πέντε ματς, να χάσει ο Άρης από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό και έναν εκ των υπολοίπων αντιπάλων του. Στην Ένωση έχουν ως στόχο να κάνουν ό,τι περνά από το δικό τους χέρι, δηλαδή το 7/7 και να περιμένουν τα στραβοπατήματα των αντιπάλων τους. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι μόνο στο χέρι της ΑΕΚ η τελική θέση που θα καταλάβει στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Η μεγαλύτερη ελπίδα όμως για τους φίλους των “κιτρινόμαυρων” θα πρέπει να είναι το μπάσκετ που αποδίδει το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ντράγκαν Σάκοτα. Η ΑΕΚ απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, χάνοντας στο σουτ στην Πυλαία. Με τον Παναθηναϊκό έχασε τη συγκέντρωσή της για ένα 5λεπτο και φυσικά το πλήρωσε και στο ΣΕΦ πληγώθηκε από τις χαμένες βολές (14/31) και την απουσία του Σάκοτα. Όσο περνάει ο καιρός η ΑΕΚ μόνο καλύτερη μπορεί να γίνεται και να αποκτά ομοιογένεια, κάτι που δε μπορεί παρά να είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια που αναμένεται δύσκολη. Έτσι ακόμα και ένα ενδεχόμενο μειονέκτημα στους προημιτελικούς και ίσως αργότερα στους ημιτελικούς να μπορεί να ξεπεραστεί χάρη στην ποιότητα της ομάδας.

Υ. Γ: Και όλα αυτά αναμένοντας τις αποφάσεις Σάκοτα-Αγγελόπουλου για την ενίσχυση της ομάδας μέσω της έλευσης ενός ηγετικού play maker.