Όταν η ΑΕΚ έχασε με το «καλημέρα» της σεζόν τις δυο πρώτες κούπες που διεκδικούσε (έχασε από την… ταπεινή Burgos στον τελικό του Final-8 του Basketball Champions League, που έγινε στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε και από τον τελικό του ελληνικού Super Cup) πρυτάνευσε η λογική και η ψυχραιμία. Η ομάδα προστατεύθηκε, στηρίχθηκε και αφέθηκε να δουλέψει παρά το γεγονός ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε βάλει πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη και είχε χτίσει μια πανίσχυρη ομάδα, που παρά το… μεγάλο της ηλικίας της, έδειχνε ικανή να τα σαρώσει όλα φέτος.

Όταν ήρθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, πάλι πρυτάνευσε η ψυχραιμία. Αυτή την εβδομάδα ήρθε και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του BCL.

Και όπως λέει και ένας από τους περίφημους Νόμους του Μέρφι: «ότι πάει στραβά, θα πάει ακόμα πιο στραβά στη συνέχεια».

Και τα… στραβά ήρθαν σε χρόνο μηδέν. Σήμερα το Λαύριο έριξε πάλι ανάσκελα την ΑΕΚ στο καναβάτσο. Την είχε ρίξει ανάσκελα και στον πρώτο γύρο. Και ο εφιάλτης της ΑΕΚ με το Λαύριο δεν τελειώνει εκεί. Θυμάστε που σας είπαμε παραπάνω ότι η Ένωση είχε αποκλειστεί και από το Κύπελλο; Ε, το Λαύριο την είχε αποκλείσει και έχει γίνει φέτος ο κακός της δαίμονας.

Η ΑΕΚ έχει πολλές δικαιολογίες. Πέρασε από πολλούς τραυματισμούς, χτυπήθηκε από τον κορονοϊό. Έπαιζε λαβωμένη και αποδεκατισμένη σε πολλά ματς. Έκανε αλλαγές σε παίκτες και αυτό άλλαξε την χημεία.

Από την άλλη, όμως, το οπλοστάσιό της είναι τεράστιο και λαμπερό και έπρεπε να είχε ξεπεράσει τουλάχιστον τις περισσότερες δυσκολίες με ευκολία.

Ποιος φταίει για την κακή πορεία ως τώρα; Στα ομαδικά αθλήματα αυτός που κακώς η κακώς σηκώνει στις πλάτες του την ευθύνη είναι ο προπονητής. Σίγουρα δεν παίζει αυτός στο παρκέ και έτσι οι παίκτες δεν μπορούν να βγάλουν την ουρά τους έξω.

Ο προπονητής όμως, έχει το τιμόνι στα χέρια του οι στραβοτιμονιές χρεώνονται σε αυτόν.

Βέβαια, το εύκολο θα ήταν να πληρώσει αυτός το μάρμαρο. Το δύσκολο θα είναι να καθίσουν όλοι κάτω, να βρουν τι έφταιξε και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Και η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με τον Μάκη Αγγελόπουλο στην κεφαλή του τραπεζιού.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έκανε τα πάντα για την ομάδα. Έδωσε πάλι λεφτά με ουρά, έφτιαξε ένα πανίσχυρο ρόστερ. Προπονητής μπορεί να μην είναι. Εκείνος όμως, έχει τον πρώτο λόγο στον σύλλογο και εκείνος πρέπει να τα βάλει όλα κάτω και να πάρει τις αποφάσεις που θα οδηγήσουν την ομάδα εκτός του αδιεξόδου που βρίσκεται.