Το θέμα του προπονητή δεν έχει ξεκαθαρίσει στην ΑΕΚ, μία ημέρα μετά την ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό και την απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου να λύσει άμεσα τη συνεργασία με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Τα… κουκιά, πάντως, είναι μετρημένα.

Ο εκλεκτός της Ένωσης είναι ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος κοουτσάρισε για τελευταία φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-20, στο Περιστέρι, πριν αντικατασταθεί στα τέλη Νοεμβρίου από τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του basketblog.gr, ο έμπειρος προπονητής είναι ο διακαής πόθος των “κιτρινόμαυρων” και θα προσπαθήσουν να τον υπογράψουν μακροπρόθεσμα, ακόμα και εάν δεν είναι σε θέση να αναλάβει άμεσα την ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος άλλος θα αναλάβει χρέη “υπηρεσιακού” προπονητή για το υπόλοιπο της χρονιάς και αυτός ΔΕΝ θα είναι ο Γιώργος Λιμνιάτης, μέχρι πρότινος συνεργάτης του Παπαθεοδώρου στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο Λιμνιάτης θα κοουτσάρει την ΑΕΚ στον επόμενο εξ αναβολής αγώνα της Basket League με τον Προμηθέα (14/4, 20:00), έχοντας και το υπάρχων προπονητικό επιτελείο. Στο ντέρμπι που ακολουθεί, πάντως, κόντρα στον Παναθηναϊκό (17/4) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ σκοπεύει να έχει άλλον προπονητή στον πάγκο της.

Εφόσον δεν είναι ο Ζούρος αυτός, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι ένας παλιός γνώριμος στην ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Θυμίζουμε ότι ο 45χρονος προπονητής έχει εργαστεί ως προπονητής για αρκετά χρόνια στις ακαδημίες της ΑΕΚ, ενώ τη διετία 2012-2014 είχε αναλάβει και την ανδρική ομάδα στη Β’ Εθνική και στην Α2. Αντιθέτως, δεν θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό το σενάριο να επιστρέψει ως υπηρεσιακός ένας άλλος παλιός κόουτς της Ένωσης, ο Ντούσαν Σάκοτα.