Δεν σταματάνε να ηχούν οι καμπάνες του ΒΑΤ στα αυτιά της ΑΕΚ. Να η πιο πρόφατη περίπτωση… Στις 4/11 αποκαλύφθηκε ότι η FIBA τιμώρησε την ομάδα με ΒΑΝ για τις οφειλές προς τρία τέως μέλη της, στα οποία η «Ένωση» όφειλε χρήματα και είχαν προσφύγει στο ΒΑΤ.

Τώρα ήρθε νέο… μπουγιουρντί, καθώς το ΒΑΤ δικαίωσε τους τέως μάνατζερ του πρώην κιτρινόμαυρου Howard Sant-Roos, Paolo Giuliani και Iman Shokuohizadeh και έτσι η ΑΕΚ πρέπει να τους καταβάλει 58.500 δολάρια για να μην φάει ΒΑΝ.

Το… κουστούμι που έραψε το δικαστήριο της FIBA αναφέρει ότι η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει στους Paolo Giuliani και Iman Shokuohizadeh:

*20.000 δολάρια για τη σεζόν 2019-20 (μαζί με τους απαραίτητους τόκους υπερημερίας)

*30.000 δολάρια για τη σεζόν 2020-21

*8.500 δολάρια για τα  δικαστικά έξοδα.

Οι δυο τέως ατζέντηδες του Howard Sant-Roos είχαν ζητήσει να πάρουν και το 20% του ποσού (500.000 ευρώ) που είχε πάρει η ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2020 από την CSKA για την μεταγραφή του Howard Sant-Roos στους Μοσχοβίτες, αλλά το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA απέρριψε το αίτημά τους.

Η ΑΕΚ, έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση κι άλλες φορές ως τώρα. Πάντα όμως, έστω και την ύστατη ώρα τακτοποιεί τις υποθέσεις αυτές, κάνει διακανονισμούς και η FIBA κάνει πάντα άρση των ΒΑΝ.