Το κεφάλαιο Λούκα Μπάνκι έκλεισε οριστικά για την ΑΕΚ μετά το στραπάτσο από τον Προμηθέα και τον αποκλεισμό της Ενωσης από τους τελικούς της Α1. Ο Ιταλός ήταν ήδη με το ένα πόδι έξω από την ΑΕΚ στη σειρά με τους Πατρινούς και μετά το τελευταίο ματς και το σοκ της ήττας στο ΟΑΚΑ από τον Προμηθέα και τον αποκλεισμό από τους τελικούς το γυαλί έσπασε οριστικά.

Η ΑΕΚ, όμως, δεν θέλησε να πάει σε βεβιασμένες κινήσεις. Ετσι αποφασίστηκε να μείνει ο Μπάνκι για να κλείσει η ομάδα με τον Ιταλό στον πάγκο τη σειρά των μικρών τελικών και μετά οι δυο πλευρές να πάρουν πια οριστικά χωριστούς δρόμους.

Μετά τα ματς με το Περιστέρι η ομάδα θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές για τον αντικαταστάτη του. Η Ενωση θα ψάξει και στην ξένη και στην ελληνική αγορά.

Οι πρωτες ματιές θα πέσουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Στην ελληνική αγορά, πάντως, ένας είναι ο στόχος της Ενωσης για την ώρα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Η ομάδα ήθελε καιρό τον πρώην πλέον προπονητή του ΠΑΟΚ. Μάλιστα είχε κάνει επαφές πριν έρθει στην ομάδα ο Μπάνκι, αλλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε τότε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ δεν ήθελε να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία (να διεκδικήσει προπονητή άλλης ομάδας) και έτσι το θέμα δεν προχώρησε.