Για την τεράστια αγάπη και το απίστευτο πάθος που έχει ο Μάκης Αγγελόπουλος για την ΑΕΚ ουδείς μπορεί να πει το παραμικρό. Το παραμικρό επίσης δεν μπορεί να πει κανείς για τα ατέλειωτα λεφτά που έχει ρίξει στην ομάδα της καρδιάς του ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης. Και όποιος πει το παραμικρό, μάλλον κινδυνεύει να του ρίξει ο Θεός κάναν κεραυνό, διότι θα είναι άδικο αυτό που θα πει.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε την ομάδα το 2014 σε μια περίοδο που η ΑΕΚ είχε επιστρέψει ξανά στην Basket League μετά από μια σκληρή Οδύσσεια στις μικρές κατηγορίες, αλλά δεν είχε τα χρήματα για να σταθεί στα μεγάλα σαλόνια και κινδύνευε να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα!

Έβαλε από τότε μέχρι και σήμερα έναν σκασμό λεφτά στην ομάδα και έφερε τεράστιους παίκτες. Πήρε 2 Κύπελλα Ελλάδας (2017–18, 2019–20). Πήρε το BCL (2018)  Πήρε το Διηπειρωτικό (2019).

Έβαλε την ΑΕΚ σε άλλες ράγες, της έδωσε την παλιά της αίγλη, την έκανε μεγάλη και τρανή.

Όφειλε όμως, φέτος να δει από νωρίς ότι κάτι δεν πάει καλά. Και φάνηκε αυτό από το «καλημέρα» της σεζόν.

Η ΑΕΚ είχε ένα πανίσχυρο ρόστερ. Αυτά τα… γερασμένα παλικάρια που έλεγαν κάποιοι, εμείς τα ακούμε βερεσέ. Το ρόστερ της ΑΕΚ μπορεί να ήταν μεγάλο σε  αλλά ηλικία, αλλά ήταν ακόμα πιο μεγάλο σε αξία και ποιότητα. Μιλάμε για παίκτες με τεράστιες καριέρες, τεράστιες αξίες και δείγματα γραφής εξαιρετικά ακόμα και τώρα. Η Ένωση είχε ένα ρόστερ, που είχε τα φόντα να σαρώσει τα πάντα!

Με του που ξεκίνησε η χρονιά όμως, άρχισαν τα στραπάτασα. Η ομάδα έχασε με το «καλημέρα» της σεζόν τις δυο πρώτες κούπες που διεκδικούσε. Έχασε από την… ταπεινή Burgos στον τελικό του Final-8 του Basketball Champions League, που έγινε στο ΟΑΚΑ, Αποκλείστηκε και από τον τελικό του ελληνικού Super Cup.

Τότε  πρυτάνευσε η λογική και η ψυχραιμία. Η ομάδα προστατεύθηκε, στηρίχθηκε και αφέθηκε να δουλέψει παρά το γεγονός ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε βάλει πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη και είχε χτίσει μια πανίσχυρη ομάδα, που παρά το… μεγάλο της ηλικίας της, έδειχνε ικανή να τα σαρώσει όλα φέτος.

Τότε όμως, τα καμπανάκια έπρεπε να ακουστούν και να ληφθούν υπόψιν. Οσο κι αν υπάρχει η δικαιολογία ότι ήταν αρχή της σεζόν κι ακόμα η ομάδα δεν ήταν έτοιμη, το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους που την απέκλεισαν.

Μετά ήρθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο. Μετά ήρθε και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του BCL. Πάλι πρυτάνευσε η ψυχραιμία. Πάλι όμως, ουδείς πήρε σοβαρά αυτό το καμπανάκι. Εκεί η δικαιολογία ήταν πως η ΑΕΚ είχε αποδεκατιστεί από τους τραυματισμούς. Αλήθεια είναι αυτό. Από την άλλη, όμως, η ΑΕΚ είχε ρόστερ για να έχει 3 ισάξιες 5άδες. Από την άλλη, η εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα ήταν κάκιστη.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η ΑΕΚ στα χρόνια που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήταν στον πάγκο έχασε πολλούς Ελληνες παίκτες και από τα ταλέντα που ονειρευόταν να βγάλει της έμειναν μόνο οι Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος. Και ο ελληνικός κορμός της άρχισε κάπως να ξεθωριάζει (οφείλουμε να παραδεχτούμε βέβαια, ότι παρέμεινε ισχυρός).

Κανείς δεν κατάλαβε π.χ. το καλοκαίρι γιατί έφυγε ο Κακλαμανάκης. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε να τραυματιστούν όλα σχεδόν τα γκαρντ για να παίξει ο Μωραΐτης.

Κανείς δεν κατάλαβε την διαχείριση που γινόταν σε πολλά ματς στο έμψυχο υλικό.

Οφείλουμε να πούμε ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας προπονητής με καλό όνομα και επιτυχίες στις ομάδες που πέρασε. Οφείλουμε να πούμε ότι στην ΑΕΚ φέτος οι μόνοι που δεν χτυπήθηκαν από τους τραυματισμούς και τον Cοvid-19 ήταν οι πάγκοι στα αποδυτήρια. Ο Παπαθεοδώρου έχει πολλά δίκια να λέει ότι η ατυχία χτύπησε αλύπητα την ομάδα.

Οφείλουμε, όμως, να πούμε ότι φάνηκε από νωρίς ότι η ομάδα είχε θέματα, ότι είχε παράξενη… χημεία, ότι έχανε έναν έναν τους στόχους της και μάλιστα από αντιπάλους που το ρόστερ της ΑΕΚ έδειχνε ικανό να τους κάνει του… αλατιού.

Και οφείλουμε να πούμε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος όφειλε να τα είχε βάλει σε μια ζυγαριά όλα αυτά και έπρεπε να είχε πάρει πιο γρήγορα την κατάσταση στα χέρια του. Διότι έτσι όπως είναι ως τώρα τα δεδομένα η ΑΕΚ δείχνει ότι δύσκολα θα μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα (δεν προδικάζουμε τίποτα, αλλά τα σημερινά δεδομένα αυτό δείχνουν) και κινδυνεύει να μείνει με άδεια χέρια σε μια σεζόν που ονειρευόταν ότι θα πάθει «υπερκούπωση».

Ο Μάκης Αγγελλπουλος προχώρησε σε διαζύγιο με τον Ηλία Παπαθεοδώρου σήμερα μετά το νέο κάζο που υπέστη ομάδα (έχασε από τον Κολοσσό). Σήμερα… Δεν ξέρουμε αν έπρεπε να είχε γίνει αυτό πιο νωρίς… Και δεν το λέμε διότι θεωρούμε ότι ο Παπαθεοδώρου δεν… έκανε. Το λέμε διότι αν το ηλεκτροσόκ ερχόταν πιο νωρίς, ίσως να η εικόνα να ήταν τώρα άλλη. Διότι τώρα ίσως να ειναι αργά και η παρτίδα δείχνει ότι δύσκολα θα δωθεί…