Η ΑΕΚ έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο τον τέως παίκτη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, Matt Lojeski, ενώ έριχνές ματιές και στον τέως πόιντ γκαρντ του «τριφυλλιού», Tyrese Rice, αλλά το θέμα έμεινε στο φιλολογικό επίπεδο.

Όσον αφορά στον Matt Lojeski, η ΑΕΚ έχει πάρει πολύ ζεστά το όλο θέμα του 35χρονου (1,98μ.) Αμερικανού με το βελγικό διαβατήριο.

Ο Lojeski είναι ένας παίκτης που ήταν εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της ΑΕΚ, το ζήτημα αυτό δεν έφτασε ποτέ σε αίσιο τέλος.

Ο «Lojo», που αποφοίτησε από το Hawaii, δεν έγινε ντραφτ και ήρθε κατευθείαν στην Ευρώπη. Επαιξε αρχικά στο Βέλγιο σε Okapi Aalstar και Oostende και το 2013 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. Έμεινε στην ομάδα ως το 2017 και έφυγε ως ελεύθερος καθώς είχε κάποια θέματα τραυματισμών. Αμέσως ο Παναθηναϊκός έσπευσε να τον κλείσει. Έμεινε στο ΟΑΚΑ ως το καλοκαίρι του 2019, οπότε και μετακόμισε στην Τουρκία και την Tofas.

Ο Lojeski, που είναι δεινός σουτέρ έδειξε στην Τουρκία ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε μια πολύ καλή σεζόν φέτος έχοντας μ.ο. 10,6 πόντους με 43,2% στο τρίποντο, 2,9 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με την τουρκική ομάδα.

Οσο για την υπόθεση Rice, η ΑΕΚ είχε στις λίστες την τον Αμερικανό γκαρντ, που έβαλε φέτος 41 πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά το θέμα έμεινε πιο πολύ στο φιλολογικό επίπεδο.

Και αυτό έγινε διότι από την μια ο 33χρονος πόιντ γκαρντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θέλει να σταματήσει το μπάσκετ και από την άλλη η «Ένωση» ψάχνει πιο πολύ για «άσο», που να μπορεί να παίζει και στο «2».

 

 

Ο MATT LOJESKI EN ΔΡΑΣΕΙ

 

 

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ TYRESE RICE ΜΕ ΤΟΥΣ 41 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ