Η ΑΕΚ έσπευσε αμέσως μετά το σημερινό ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να περάσει στην αντεπίθεση. Από την «Ένωση» τονίστηκε ότι η ομάδα δεν συμμετείχε στην διαδικασία, καθώς πάγια θέση της ήταν πως το πρωτάθλημα έπρεπε να συνεχιστεί με οποιαδήποτε μορφή (ήταν με την υπάρχουσα ή με την μορφή του Final-8) και για κανένα λόγο δεν έπρεπε να διακοπεί.

Μάλιστα από την ΑΕΚ έλεγαν: «Θέλαμε την συνέχιση του πρωταθλήματος υπό προϋποθέσεις, να παίξουμε σε ανοιχτό γήπεδο. Ήμασταν έτοιμοι, ακόμα και με λιγότερους παίκτες, χωρίς ξένους. Εμείς δεν συμμετείχαμε σε καμία διαδικασία για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ούτε ποιος θα πέσει. Θέλαμε το δίκαιο, θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Από την άλλη, όμως, η «Ένωση» έδωσε το παρών στο ΔΣ. Εκεί ήταν για λογαριασμό της ομάδας, ο Σταύρος Δουβής, ο οποίος προφανώς δεν πήγε χωρίς να το ξέρει η ομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας ήταν στο ΔΣ, αλλά δεν μετείχε πάντως σε καμία ψηφοφορία, εκτός από εκείνη για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Ο ΕΣΑΚΕ έπρεπε να βγάλει πρωταθλητή φέτος για να είναι το πρωτάθλημα καλυμμένο και νομικά.

Ετσι για το θέμα έγινε ψηφοφορία. Ο Σταύρος Δουβής φέρεται να μην μετείχε στην ψηφοφορία στην οποία μάλιστα οι «πράσινοι» ψήφισαν «λευκό», καθώς ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να πάρουν τον τίτλο από τη στιγμή που η σεζόν δεν τελείωσε.

Το όλο θέμα, πάντως, με την ΑΕΚ δείχνει αρκετά περίεργο. Πως είναι δυνατόν η ομάδα να λέει ότι δεν συμμετείχε στο ΔΣ, αλλά να ήταν εκεί;