Χωρίς τους Δημήτρη Μαυροειδή και Ανδρέα Πετρόπουλο αναμένεται να επιστρέψει στη δράση η ΑΕΚ. Οι δύο αθλητές ανέβασαν υψηλό πυρετό και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Metropolitan General, με συνέπεια να μην υπολογίζονται για το αυριανό ματς με τον Απόλλωνα (6/3, 20:00) για τη 16η αγωνιστική της Basket League.

Εκτός μάχης έχει τεθεί επίσης και ο νεαρός Μιχάλης Καρλής, περιορίζοντας κατά πολύ τους διαθέσιμους παίκτες που θα έχει ο Στέφανος Δέδας στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Το συγκεκριμένο ματς είναι το πρώτο έπειτα από τρεις εβδομάδες για το “δικέφαλο”, ο οποίος προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες και τέσσερις στους τελευταίους πέντε αγώνες. Στο παιχνίδι του 1ου γύρου οι “αχαιοί” είχαν νικήσει την ΑΕΚ 84-68.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 65 φορές στο παρελθόν (με την ΑΕΚ να μετράει 44 νίκες έναντι 21 του Απόλλωνα) και 29 εξ αυτών ήταν σε επίπεδο Basket League (18-11 η ΑΕΚ). Η ΑΕΚ έχει κερδίσει 11 από τα τελευταία 14 μεταξύ τους παιχνίδια επί αθηναϊκού εδάφους.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Εκτός μάχης τέθηκαν σήμερα οι Δημήτρης Μαυροειδής, Ανδρέας Πετρόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν υψηλό πυρετό, και νοσηλεύονται στο Metropolitan General.

Οι δύο αθλητές υποβάλλονται σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Εκτός μάχης έχει τεθεί και ο ασθενής Μιχάλης Καρλής.

Η σημερινή προπόνηση ειδικών συνθηκών διεξήχθη προφανώς μετ’ εμποδίων.

Ως εκ τούτου, θα κριθεί την έσχατη στιγμή ο αριθμός των διαθέσιμων αθλητών της πολύπαθης «Βασίλισσας» για την αυριανή αναμέτρηση με Απόλλωνα Πάτρας στα Άνω Λιόσια».