Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έκανε μια τεράστια μεταγραφή. Ο Κιθ Λάνγκφορντ τον Σεπτέμβριο θα πατήσει τα 36, αλλά τα κότσια του κρατάνε ακόμα. Ο Αμερικανός είναι ένας καθαρόαιμος σκόρερ που στο καλό του βράδυ μπορεί να «ανατινάξει» το καλάθι. Βέβαια, η μεταγραφή του κρύβει ένα παράδοξο.

Η Ενωση ξεκίνησε για να πάρει έναν παίκτη που να παίζει στο «1». Έναν καθαρό «άσο». Για «2άρι» άλλωστε έχει κλείσει τον Κέντρικ Ρέι. Και ξαφνικά μας προέκυψε το «κόλπο γκρόσο» με τον Λάνγκφορντ.

Δεν ξέρουμε αν ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε ανάποδες με τα… ξαφνικά διαζύγια με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ντούσαν Σάκοτα και αποφάσισε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα αποκτώντας ένα πραγματικό πολυβόλο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Αμερικανός, πάντως, έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Eυρωλίγκας το 2014 με την Αρμάνι (είχε τότε μ.ο. 17.6π.) και το 2017 με την Ούνικς (είχε μ.ο. 21.8π. με τους Ρώσους στην διοργάνωση). Ηταν επίσης πρώτος σκόρερ και στο Eurocup το 2016 (19.7π.) όταν έπαιζε πάλι με την Ούνικς.

 Δεν ξέρουμε επίσης αν η τεχνική ηγεσία ζήτησε αλλαγή πλάνων και αντί για «άσο» να αποκτηθεί άλλο ένα «2άρι».

«Ασος» πάντως, ο Λάνγκφορντ δεν είναι. Και δεν μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο, ειδικά τώρα που τα χρόνια πέρασαν και χρειάζεται να κρατάει δυνάμεις. Οπότε ή η Ενωση θα πορευτεί φέτος με κλασικά πλέι μέικερ τους Γκίκα, Μωραΐτη και Τολιόπουλο ή θα πάρει και άλλον ένα ξένο για τον άσο.

Αν πάρει ξένο «άσο», θα της μείνει μόνο μια θέση (έχει ήδη τους Λάνγκφορντ, Ρέι, Ματσιούλις, Σαντ-Ρος) για άλλον ένα ξένο. Της λείπει ένας σέντερ και ο νέος ξένος θα είναι «5άρι».

Με ένα ξένο πρώτης γραμμής στο «5», όμως, βγαίνει μια ολόκληρη σεζόν; Ελα ντε…