Λίγο μετά το πατατράκ της ΑΕΚ (έχασε 85-84) από τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ και τον αποκλεισμό της ομάδας από την σειρά των τελικών της Α1 (η Ενωση πίστεψε ότι θα ξαναπαίξει σε τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2005, αλλά οι Πατρινοί την άφησαν με την γλύκα, καθώς κέρδισαν τη σειρά των ημιτελικών με 3-2) άρχισαν να φαίνονται καθαρά πάνω από τον Λούκα Μπάνκι, τα πρώτα μαύρα σύννεφα. Μαζί άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια που ανέφεραν ότι ο Ιταλός οδεύει προς την έξοδο από την ΑΕΚ και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την πορεία αυτή.

Λίγο μετά τα σύννεφα πύκνωσαν πάνω από το κεφάλι του προπονητή της ΑΕΚ και φαίνεται να άρχισαν κατευθείαν και οι βροχές και οι καταιγίδες. Τα νέα σενάρια ανέφεραν ότι ο Λούκα Μπάνκι αποχωρεί από την ΑΕΚ και μάλιστα κυκλοφόρησαν αμέσως και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων αντικαταστατών του στον πάγκο των κιτρινόμαυρων. Ο λόγος για τους δυο… Ηλίες του ελληνικού μπάσκετ. Ο ένας είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο άλλος ο Ηλίας Ζούρος.

Αμφότεροι φαίνεται να είναι ήδη στα υπόψιν του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου στην περίπτωση που ο Λούκα Μπάνκι και η Ενωση προχωρήσουν (όπως όλα δείχνουν) σε διαζύγιο. ΟΙ εξελίξεις μάλιστα ίσως είναι ραγδαίες και είναι πιθανό το διαζύγιο να ανακοινωθεί άμεσα.