Ο Μatt Lojeski είναι «off» και δεν θα ενισχύσει την ΑΕΚ σε λίγο σήμερα (5/12, 17:00) απέναντι στον ΠΑΟΚ στην 6η Αγωνιστική της Basket League. Aντίθετα ετοιμοπόλεμος είναι ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ενώ «καθαρά» ήταν τα νέα τεστ Covid-19 που έκανε η ομάδα.

Ο Χρυσικόπουλος είναι πλέον «οκ» και έτσι θα παίξει με την «Ένωση» απέναντι στην παλιά του ομάδα στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ.

«Εκτός» φυσικά παραμένει ο Marcus Slaughter, ο οποίος έκανε αρθροσκόπηση.

Οσο για τα τεστ, η ομάδα υποβλήθηκε σε νέα τεστ για τον κορονοϊό μετά το κρούσμα που βρέθηκε στην ΑΕΚ.

Όλα ξεκίνησαν μεσοβδόμαδα όταν ο Περιφερειάρχης Αττικής. Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι είναι «θετικός» στον ιό. Αμέσως στην ομάδα σήμανε συναγερμός, καθώς ο Πατούλης είχε δώσει το παρόν λίγο νωρίτερα σε αιμοδοσία που έκανε ο σύλλογος στο ΟΑΚΑ.

Αμέσως η ΑΕΚ έκανε τεστ για τον ιό. Εκεί βρέθηκε ένα… ύποπτο δείγμα σε μέλος της ομάδας, το οποίο μπήκε σε καραντίνα. Η ΑΕΚ έκανε και νέα τεστ για να φανεί αν ο Covid-19 είχε «χτυπήσει» κι άλλο μέλος της,

Τελικά τα νέα τεστ ήταν «πεντακάθαρα» και έτσι η ομάδα ησύχασε και αφοσιώθηκε στην μάχη με τον ΠΑΟΚ, όπου η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να μείνει πρώτη στη βαθμολογία και να συνεχίσει το ιστορικό σερί της

Η ΑΕΚ μετράει 19 σερί νίκες στο πρωτάθλημα από πέρσι. Η τελευταία φορά που η «Ένωση» είχε ηττηθεί ήταν στις 27/10/2019 όταν είχε χάσει στην Κρήτη από το Ρέθυμνο με 75-67.