O General Manager της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας έβαλε τελεία και παύλα στο σενάριο που ανέφερε ότι η ομάδα ενδιαφέρεται για τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ, Tony Wroten. O Γιώργος Χήνας διέψευσε με λακωνικό, αλλά χαρακτηριστικό τρόπο την φήμη αυτή σε post που έκανε στα social media χαρακτηρίζοντάς την: «fake news»!

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από ποστ ενός Ιταλού δημοσιογράφου.

Ο Matteo Andreani ανέφερε στο twitter ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Tony Wroten, αλλά ο Αμερικανός έχει τα μυαλό του σε πιθανή επιστροφή του στο ΝΒΑ ή στο να πάει σε ομάδα της Euroleague.

Όπως είναι φυσικό το σενάριο του Ιταλού άρχισε να… αναδημοσιεύεται σε κάποια ΜΜΕ.

Ο Γιώργος Χήνας, όμως, ήρθε να διαψεύσει τα πάντα. Εκανε retweet το ποστ του Matteo Andreani και τόνισε: «Fake news»!

Οσο για το ποιος είναι ο Tony Wroten. O Αμερικανός έχει μια σημαντική θητεία στο ΝΒΑ. Έπαιξε σε Memphis Grizzlies (2012–2013), Philadelphia 76ers (2013–2016). Μάλιστα τη σεζόν 2014-15 έπαιξε σε 30 μας με τους Sixers στο ΝΒΑ και είχε σπουδαία στατιστικά, καθώς είχε 16,9 πόντους, 2,6 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ.

Στη συνέχεια ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε σε Kalev (2018–2019), Anwil Włocławek (2019–2020), Joventut Badalona (2020).

Μάλιστα η ΑΕΚ τον ξέρει, καθώς τον είχε αντιμετωπίσει με τη Anvil στο Basketball Champions League.

Οσο για το αν η ΑΕΚ θα πάει για ξένο γκαρντ, όλα θα εξαρτηθούν από το θέμα της παραμονής ή όχι στην ομάδα του Tyrese Rice (είχε συμβόλαιο μόνο για το Final-8 του BCL). Το όλο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.