Η ΑΕΚ κέρδισε 83-82 εκτός έδρας το Περιστέρι, έκανε 3-1 επί της ομάδας της Δυτικής Οχθης και τερμάτισε στην 3η θέση της κατάταξης, αφήνοντας 4ους τους γηπεδούχους. Οσο κι αν η χρονιά έκλεισε με νίκη και με το… χάλκινο μετάλλιο, κανείς στην ΑΕΚ δεν μπορεί να πει ότι η ομάδα πέτυχε φέτος. Κάθε άλλο. Η Ενωση απέτυχε να φτάσει στο φάιναλ φορ του BCL, υπέστη πατατράκ από τον Προμηθέα στα ημιτελικά της Α1 και έμεινε εκτός από τους τελικούς, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην Γ’ Φάση από τον ΠΑΟΚ.

Και το είπε αυτό και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε για το… φετινό ταμείο μετά το ματς με το Περιστέρι και παραδέχτηκε ότι η σεζόν δεν ήταν πετυχημένη.

 Αναλυτικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για την σεζόν: «Η αλήθεια είναι ότι τελειώσαμε με νίκη, οπότε έχει μία γλυκιά γεύση, αλλά όπως έχουμε πει πολλές φορές, μπορεί η χρονιά να τελείωσε με ένα Κύπελλο, έτσι όπως ήταν η κατάσταση που δεν περάσουμε στους τελικούς και στο Final Four, για λίγους πόντους, παρόλα αυτά η χρονιά δεν μπορεί να κριθεί επιτυχημένη δυστυχώς. Γίνονται και αυτά, με όλες τις δικαιολογίες και τελειώσαμε με αξιοπρέπεια. Πολλά credits παίρνουν οι παίκτες και οι προπονητές, γιατί ενώ δεν διακυβεύεται κάτι τελειώσαμε με αυτόν τον τρόπο».

Για το μέλλον του και το αν θα μείνει στην ΑΕΚ: «Δεν ξέρω τι θα γίνει το συμβόλαιο μου λήγει, προφανώς θα μιλήσουμε τώρα που τελείωσε η σεζόν. Εγώ έχω να πω ότι έζησα πολύ ωραίες στιγμές και είμαι πολύ χαρούμενους που είμαι εδώ».