Την απόκτηση του Μάικλ Ντίξον ανακοίνωσε κι επίσημα η ΑΕΚ, ο οποίος πήρε τελικά το διαβατήριο που περίμενε από τη Γεωργία και υπέγραψε διετές συμβόλαιο (1+1) στην “Ένωση”.

Οι ιθύνοντες του “Δικέφαλου Αετού” έχουν κάνει γρήγορες κινήσεις όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ τους για τη νέα σεζόν, και πλέον δεν έχουν κανένα άγχος για τη θέση του πλέι μέικερ, καθώς αυτή καλύφθηκε από τον Αμερικανό, όπως ακριβώς αναμενόταν.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία με Ντίξον:

“Η διοίκηση της ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Μάικλ Ντίξον (26 χρ., 1μ86). Ο Αμερικανός αθλητής υπέγραψε σήμερα (21/06) διετές (1+1) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα».

Βιογραφικό

O Mάικλ Ντίξον γεννήθηκε στη 1 Δεκεμβρίου του 1990 στο Kansas City του Missouri, έχει ύψος 1μ.86, ενώ πρόσφατα απέκτησε γεωργιανό διαβατήριο, και μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός. Ο Ντίξον ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Lee’s Summit του Missouri, ενώ αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Memphis. 

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2014, όπου και αγωνίστηκε στο λιθουανικό Πρωτάθλημα με την Dzūkija, ωστόσο τον Νοέμβριο αποχώρησε και ενσωματώθηκε στην BC Pieno žvaigždės, όπου είχε 16.1 πόντους, 3.7 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Ιούλιο του 2015, μετακόμισε στην Τσεχία για λογαριασμό της ČEZ Nymburk. 

Ο Ντίξον στην πιο παραγωγική του χρονιά μετά το κολλέγιο, κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας, ενώ στο πρωτάθλημα της VTB United League σε 31 αγώνες είχε 14.4 πόντους μέσο όρο, 4.6 ασίστ και 2.7 ριμπάουντ με την ČEZ Nymburk να συμμετέχει στα πλέι οφ. Σε τρεις αγώνες απέναντι στην CSKA Moscow, o Nτίξον είχε 16 πόντους μ.ό με 4 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ”.