Η απόδοση του Μαλίκ Χέρστον, αν εξαιρέσει κανείς μερικές «εκλάμψεις» όπως οι εμφανίσεις στους μικρούς τελικούς με τον Άρη, δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός, επίσης, διαθέτει ένα από τα πιο «βαριά» συμβόλαια και σε συνδυασμό με την αγωνιστική του παρουσία, η Ένωση έχει αποφασίσει να μην τον κρατήσει στο δυναμικό της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Γιούρι Ζντοβτς, σύμφωνα με το Double Double, δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του και ο πολύπειρος φόργουορντ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη «Βασλίσσα», με αποτέλεσμα να αναζητείται φυσικά και παίκτης για να συνδράμει στη θέση «3». Η διοίκηση και ο προπονητής, έχουν ασφαλώς ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να εξετάζουν ορισμένες περιπτώσεις παικτών και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει κίνηση, ώστε η πέμπτη μεταγραφή στην ΑΕΚ να έρχεται για να καλύψει το προαναφερθέν πόστο.

Την χρονιά που μας πέρασε, ο Χέρστον είχε κατά μέσο όρο 8.7 πόντους και 2.7 ριμπάουντ στην Basket League, ενώ στο Eurocup σημείωσε 11.8 πόντους και 3.1 ριμπάουντ.