Ο Νίκος Αποστολίδης είναι ο νέος Επικεφαλής των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ (aekbc.gr), στην οποία αναφέρεται στο πλάνο του για το τμήμα, στο γήπεδο αλλά και στους λόγους που τον έκαναν να αναλάβει τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αποστολίδη:

Για τον πλάνο: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα να αναδιοργανώσουμε τα Τμήματα Υποδομής της ΑΕΚ. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Εμείς επιλέγουμε να δημιουργήσουμε μια βάση με αθλητές εντός και εκτός Αττικής και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα».

Για το γηπεδικό ζήτημα: «Είναι γνωστό, ότι στην φάση αυτή η έλλειψη κεντρικών γηπεδικών εγκαταστάσεων συνιστά ένα πρόβλημα. Το Κλειστό του ΟΑΚΑ δεν αποτελεί γήπεδο, που μπορεί να αποτελέσει στέγη για όλα τα Τμήματα. Στην δική μου σκέψη πρέπει στο ίδιο γήπεδο να συνυπάρχουν από Άνδρες μέχρι Ακαδημίες. Μακροπρόθεσμα, λοιπόν, ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα το Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου είναι αυτό, που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Που μπορεί να εξελιχθεί στην κορωνίδα της δημιουργίας μας. Πρέπει η έδρα να αποτελεί σημείο αναφοράς. Το Γαλάτσι είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση. Προς το παρόν, αναζητούμε χώρο κοντά στις γειτονιές της ΑΕΚ. Είναι απαιτητό να στεγάσουμε άμεσα τις Ακαδημίες, αλλά και τα αγωνιστικά Τμήματα».

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Θα έλθω σε επαφή με τον έφορο, τον κύριο Δερμανούτσο για να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες, που αφορούν στην αναδημιουργία των Ακαδημιών. Με δεδομένο, ότι πρόεδρος και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι ο κύριος Αλεξίου, πιστεύω ότι πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο, έχουμε κοινές αγωνίες. Είναι απαραίτητο να ανασυνταχτούμε άμεσα, καθώς πρέπει και η ομάδα των Εφήβων και η ομάδα των Παίδων να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ η ομάδα κάτω των 22 πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Γνωστό είναι, ότι ο κύριος Σάκοτα θέλει την αναγέννηση των Τμημάτων Υποδομής. Ήλθαμε από την πρώτη στιγμή σε επαφή. Υπάρχει σύμπλευση σκέψης. Ξέρω πώς λειτουργεί. Δεν τον γνώρισα… χθες τον κύριο Σάκοτα. Έχουμε υπάρξει πριν από πολλά χρόνια και αντίπαλοι στους πάγκους. Έχουμε συζητήσει πολύ μαζί. Υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ταύτιση ως προς τους στόχους, όπως προείπα».

Για τους λόγους που αποδέχθηκε το πόστο αυτό: «Αυτό, που κάνω τώρα, δεν θα το έκανα για καμία άλλη ομάδα! Προφανώς, έπαιξε ρόλο το συναίσθημα στην απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόσκληση της ΑΕΚ. Γεννήθηκα εκατό μέτρα από το (πρώην) γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν είναι μόνο, ότι επί σειρά ετών φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρακολουθώ χρόνια τους αγώνες της ανεξάρτητα από συνθήκες και κατηγορίες».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Είμαι πεπεισμένος, ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί, που όλοι θέλουμε χάρη στον κύριο Αγγελόπουλο. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση, που πηγαίνει βήμα-βήμα αποδεικνύει πόσο μεθοδικός είναι. Θα μπορούσε να έχει κάνει πιο εντυπωσιακές κινήσεις. Έχει τη δύναμη. Κινείται όμως με σχέδιο. Είμαι σε θέση να ξέρω. Εκτιμώ, ότι σύντομα η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί που επιθυμούν οι οπαδοί της, δηλαδή στην κορυφή της Ελλάδας και σε επίπεδο να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη»

Τσιτσόπουλος Γρηγόρης