Η ΑΕΚ φιλοξενεί αύριο (5/12, 17:00) στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» Η «Ένωση» θέλει τη νίκη για να παρμείνει στην κορυφή της κατάταξης, αλλά από την άλλη την θέλει και για να συνεχίσει το ιστορικό σερί της.

Η ΑΕΚ μετράει 19 σερί νίκες στο πρωτάθλημα από την περασμένη σεζόν. Η τελευταία φορά που η «Ένωση» είχε ηττηθεί ήταν στις 27/10/2019 όταν είχε χάσει στην Κρήτη από το Ρέθυμνο με 75-67.

Ο παίκτης της ΑΕΚ, Νίκος Γκίκας, μίλησε μέσα από το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την αυριανή μάχη με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη για να συνεχίσει το σερί της.

Αναλυτικά το blog του Νίκου Γκίκα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ανταγωνιστικό ρόστερ με πολύ καλούς Έλληνες παίκτες και έμπειρους ξένους που μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, εφόσον δεν παρουσιαστείς συγκεντρωμένος στο παρκέ.

Η βαθμολογική του θέση δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την ποιότητα της ομάδας που έχει, καθώς το δύσκολο πρόγραμμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την έναρξη του Πρωταθλήματος, του απέφερε μία νίκη.

Εμείς από την πλευρά μας, ενώ είχαμε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, η διακοπή με τις Εθνικές ομάδες θεωρώ μας αποσυντόνισε λίγο και δεν ξέρω πως θα μας βρει. Πολλά παιδιά έφυγαν στις πατρίδες τους, πολλά παιδιά πήγαν στις Εθνικές ομάδες των χωρών τους, οπότε ψάχνουμε λίγο να ξαναβρούμε τον ρυθμό μας.

Θα έλεγα πως θα είναι μια καλή αρχή το Σάββατο να συνεχίσουμε το σερί μας στη Βasket League».