Εφυγε από τον λαιμό της ΑΕΚ ο ένας από τους τρεις βρόγχους των ΒΑΝ που είχε επιβάλει στην Ενωση η FIBA. Οι κιτρινόμαυροι πλήρωσαν όλες τις οφειλές που είχαν απέναντι στον τέως παίκτη της ομάδας, Κέβιν Πάντερ. Ετσι η FIBA «έβγαλε» το ΒΑΝ αυτό από την Ενωση.

Η ΑΕΚ βέβαια, δεν «ανάσανε», καθώς σε ισχύ παραμένουν άλλα δυο ΒΑΝ απαγόρευσης μεταγραφών που έχει επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ στην Ενωση για άλλες οφειλές. Οι κιτρινόμαυροι, πάντως, δεν ανησυχούν. Μπορεί να καθυστερούν κάπως να «καθαρίσουν» τα θέματα αυτά, αλλά πληρώνουν όταν πρέπει και έτσι λύνουν αυτούς τους γόρδιους δεσμούς.

Οσον αφορά στην υπόθεση Πάντερ, ο Αμερικανός παίκτης είχε καταθέσει προσφυγή στην FIBA κατά των κιτρινόμαυρων επειδή η ομάδα του όφειλε χρήματα από κάποια μπόνους. Μάλιστα κέρδισε την προσφυγή που έκανε στην FIBA και του επιδικάστηκε ένα ποσό που έφτανε τα 60.000 ευρώ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τιμώρησε με ΒΑΝ την ΑΕΚ για το θέμα αυτό, αλλά η Ενωση το τακτοποίησε. Εδωσε στον Αμερικανό παίκτη, που πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα με τη ΑΕΚ και σήκωσε μαζί της  το τρόπαιο του BCL και το Κύπελλο Ελλάδας, τα λεφτά που του όφειλε και έτσι γλίτωσε από τον βραχνά του Πάντερ.