Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ έκανε σήμερα το απόγευμα (4/9) ο νέος τεχνικός της ομάδας, ο Στέφανος Δέδας, με τον Έλληνα τεχνικό να πραγματοποιεί κάτι αντίστοιχο μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Όσον αφορά την επερχόμενη σεζόν της Ένωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει ο οργανισμός της Αθήνας όμορφο και προσιτό μπάσκετ για να καταφέρει να κάνει τον κόσμο να τον «αγαπήσει», ενώ η έλλειψη προβλεψιμότητας είναι το κλειδί για τον ίδιο και τους παίκτες του.

 

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας, τον πρόεδρο Μάκη Αγγελόπουλο και τον γενικό αρχηγό Γιώργο Χήνα για την εμπιστοσύνη να αναλάβω την ΑΕΚ σε μία κομβική εποχή. Είναι μία νέα εποχή σε νέο γήπεδο, με διαφορετικό φιλοσοφία και μπάσκετ που θα κάνει τον κόσμο να αγαπήσει την ομάδα. Θα προσπαθήσω να κάνω ξεκάθαρη τη φιλοσοφία μου και τους στόχους της ομάδας. Να έχουμε καλές στιγμές σε αυτή την αίθουσα (Τύπου). Είναι η πρώτη φορά που κάνω συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά».

Για τη φιλοσοφία του: «Η επιλογή των παικτών έγινε με γνώμονα τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Το έκανα στη Χολόν. Πήρα παίκτες που αρέσουν σε εμένα και στη διοίκηση, έτσι ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι με τις επιλογές. Η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να έχουμε πολλούς παράγοντες στο παιχνίδι μας. Να έχουμε ένα σύνολο, κάθε μέρα να είναι διαφορετικός ο ηγέτης. Εγώ, μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει, πόσω μάλιστα ο αντίπαλος. Το σημαντικό είναι οι συνδυασμοί πεντάδων και η ανέυρεση πολλών ηγετών. Να μην είμαστε προβλέψιμοι».