Στο επίσημο site του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Στέφανος Δέδας, σχετικά με τη νέα σεζόν της Basket League.

Ο Έλληνας τεχνικός, που επέστρεψε φέτος στη χώρα μας έπειτα από σωρεία ετών στο εξωτερικό, τόνισε τον ανταγωνισμό του επερχόμενου πρωταθλήματος με την ευρωπαϊκή εμπειρία των 9 εκ των 13 ομάδων του, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε ως ένα πολύ καλό τεστ το ντεμπούτο της Ένωσης στη λίγκα, με την εκτός έδρας αναμέτρηση στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό να αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εισόδου στη νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ετοιμαζόμαστε για μία ιδιαίτερη χρονιά εφέτος, καθώς από τις δεκατρείς ομάδες, οι εννιά συμμετέχουν στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τον ενθουσιασμό και τις φιλοδοξίες, που έχουν όλα αυτά τα σωματεία.

Σίγουρα, το πρόγραμμα το διαμορφώνουν οι ομάδες, αν είναι καλό ή κακό με την ίδια τους την απόδοση, ωστόσο, για μας είναι σημαντικό, ότι ξεκινάμε το Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Ίσως το πιο δύσκολο ματς, που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά είναι ένα πολύ καλό τεστ νωρίς μέσα στη χρονιά για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Έχουμε μπροστά μας περίπου τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας ακόμη, και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις και τις αρχές μας σε άμυνα και επίθεση, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα».